ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα και η πιο σκληρή χώρα της ΕΕ – Αυστρία, ανέστειλε την υποχρεωτικότητα – Στην Ελλάδα ακόμα ρίχνουν πρόστιμα σε γέροντες

Η μοναδική χώρα της ΕΕ που επέβαλλε μαζικό υποχρεωτικό εμβολιασμό - Αυστρία, ανέστειλε την υποχρεωτικότητα. Στην Ελλάδα ακόμα πληρώνουν χαράτσια οι άνω των 60.
Ακόμα και η πιο σκληρή χώρα της ΕΕ – Αυστρία, ανέστειλε την υποχρεωτικότητα – Στην Ελλάδα ακόμα ρίχνουν πρόστιμα σε γέροντες

Την ώρα που στην Ελλάδα ακόμα επιβάλλονται χυδαία πρόστιμα σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους και η κυβέρνηση έκανε ολόκληρο ζήτημα το αν θα καταργηθεί η υποχρεωτική μασκοφορία στο… ύπαιθρο, ακόμα και η χώρα που αποτέλεσε τη ναυαρχίδα του υγειονομικού ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη, η Αυστρία, κάνει στροφή 180 μοιρών και αναστέλλει την πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε στον Αυστριακό Τύπο η Υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων Καρολίν Εντστάντλερ, η Αυστρία αποσύρει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των ενηλίκων. Η απόφαση πάρθηκε ένα μήνα αφότου τέθηκε σε ισχύ η πρωτοφανής για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα νομοθεσία, όπου προβλέπονταν τεράστια πρόστιμα (έως και 3.600 ευρώ) για όσους δεν εμβολιάζονταν. Και μάλιστα αναστέλλεται έξι ημέρες πριν αρχίσουν να επιδίδονται τα πρόστιμα για την παραβίαση του μέτρου αυτού.

Ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ δήλωσε ότι θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση των σημείων του μέτρου αυτού που αφορούν τη δημόσια υγεία και τους συνταγματικούς νόμους εντός τριών μηνών. Ο ίδιος και η Καρολίν Εντστάντλερ δήλωσαν ότι το μέτρο μπορεί να επανέλθει εάν κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια στιγμή, στη μαύρη μοίρα μιας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς το παραμικρό αίσθημα ντροπής να μαζεύει 100ευρα από φτωχούς συνταξιούχους ηλικιωμένους, υπέρ ενισχύσεως του ΕΣΥ.

Η Αυστρία μαζί με την Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη πρωτοστάτησαν στις άγριες και απάνθρωπες πολιτικές υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΕ (για όλους τους ενήλικες η Αυστρία – Για συγκεκριμένες επαγγελματικές και ηλικιακές ομάδες η Ελλάδα), μόνο που η Αυστρία αποφάσισε να κάνει πίσω, αφού η Εντστάντλερ δήλωσε πως «δεν βλέπουμε καμία ανάγκη να εφαρμόσουμε πραγματικά αυτόν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω της παραλλαγής Όμικρον».

Ούτε η επικράτηση της Όμικρον σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που πραγματοποίησε άχρηστα τα πιστοποιητικά και τις υποχρεωτικότητες, δεν φαίνεται πως είναι αρκετή όμως για να εγκαταλείψει η ελληνική κυβέρνηση την εμμονική πολιτική της.

Το αποτέλεσμα είναι πως μια ολόκληρη Ευρώπη αφήνει πίσω της το ζήτημα της πανδημίας γιατί έχει νέες και πολύ σοβαρότερες απειλές να αντιμετωπίσει (ενεργειακή κρίση, πολεμική ανάφλεξη στην Ευρώπη κ.λπ), άλλα η Ελλάδα λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση και βρίσκεται… 2-3 μήνες πίσω.

Πέρα από την κυβέρνηση που θέλει να «ξεζουμίσει» μέχρι τέλους όσα εξουσιαστικά κέρδη αποφέρει η πανδημία, ο άλλος σοβαρός λόγος είναι το ότι το σύστημα υγείας είναι σμπαραλιασμένο και αδυνατεί να αποσυμφορηθεί με τους ρυθμούς που παρατηρούνται σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακόμα και η πιο σκληρή χώρα της ΕΕ – Αυστρία, ανέστειλε την υποχρεωτικότητα – Στην Ελλάδα ακόμα ρίχνουν πρόστιμα σε γέροντες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.