ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα και στον ΣΚΑΪ ομολογούν την αποτυχία της ΕΕ: «Οι κυρώσεις στράφηκαν εναντίον μας – Προκαλέσαμε οικονομικό πόλεμο»

Μόνο ο Άρης Πορτοσάλτε έχει απομείνει στον ΣΚΑΪ να υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αστοχίες που οδηγούν τους λαούς στη δίνη της φτώχιας.
Ακόμα και στον ΣΚΑΪ ομολογούν την αποτυχία της ΕΕ: «Οι κυρώσεις στράφηκαν εναντίον μας – Προκαλέσαμε οικονομικό πόλεμο»

Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» της ενημέρωσης που για μήνες υποστήριξαν με ζήλο την κυβερνητική και φιλοδυτική προπαγάνδα. Το τοπίο έχει αναστραφεί τόσο πολύ που φτάσαμε σήμερα να ακούμε ακόμα και δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ να παραδέχονται πως τελικά οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν εξελίσσονται σε τίποτε άλλο παρά σε μια αυτοκτονική πρόθεση της ΕΕ που βάλθηκε να πυροβολεί συνεχώς τα πόδια της.

Ακόμα δεν είμαστε παρά στην αρχή της ενεργειακής «καταιγίδας» που πλήττει την Ευρώπη, η οποία βουλιάζει στην πολιτική αστάθεια και χάνει με γοργούς ρυθμούς τη συνοχή της. Οι τυφλές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που δεν βασίστηκαν σε κανένα βιώσιμο στρατηγικό σχέδιο, τελικά φτωχοποιούν τους λαούς της ίδιας της ΕΕ που στενάζουν κάτω από το βάρος του πληθωρισμού και της ενεργειακής ένδειας. Και οι άβουλες κυβερνήσεις – σαν την ελληνική – αντί να φροντίσουν να βγάλουν τους λαούς από τη δίνη της φτώχιας, εκμεταλλεύονται την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση για να ασκήσουν ακόμα πιο εκτεταμένο έλεγχο στις μάζες.

Κάπως έτσι στον ΣΚΑΪ αν και αναγνώρισαν τα εγκληματικά λάθη της ΕΕ (άρα και της ελληνικής κυβέρνησης που πρωτοστάτησε στις αντιρωσικές κυρώσεις) θεωρούν ως δεδομένο πως ο κόσμος θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί σε ενεργειακά «lockdown». Και αυτό όπως είπαν θα αφορά ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και την ημέρα, εάν και εφόσον κλείσει η στρόφιγγα από τη Μόσχα!

Ασφαλώς στην «βαμμένη» δημοσιογραφία υπάρχουν και οι «τελευταίοι των μοϊκανών» όπως ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος ακόμα και τώρα θεωρεί πως ορθώς έπραξε η Ευρώπη βγάζοντας τα… μάτια της, αφού ο «αυταρχικός Πούτιν» έπρεπε να χτυπηθεί πάση θυσία.

«Σε κάθε περίπτωση το εργαλείο μας είναι η Ευρώπη, στην Ευρώπη είμαστε, δεν θέλω να ξεχνούμε πως ο Πούτιν ως αυταρχικός ηγέτης κάνει έναν πόλεμο εναντίον της δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας. Δεν θα γίνουμε Ρωσία», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε, ενώ απέδωσε τις κακές αποφάσεις της ΕΕ στο ότι «η εποχή μας δεν έχει τους καλύτερους πολιτικούς».

Το κατά πόσο η ΕΕ πρεσβεύει την… δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία, το βίωσαν στο πετσί τους οι λαοί κατά την διετία της πανδημίας, όπου εφαρμόστηκε στην Ευρώπη ο μεγαλύτερος υγειονομικός φασισμός που έχει να επιδείξει η νεότερη ιστορία. Και δυστυχώς η Ελλάδα πρωτοστάτησε και σε αυτό, γινόμενη πρότυπο απολυταρχισμού με πρόσχημα την «προστασία της δημόσιας υγείας».

Η σκληρή αλήθεια είναι πως οι τυφλές κυρώσεις και το ντόμινο κατάρρευσης των Ευρωπαίων ηγετών, δείχνει να είναι μέρος ενός σχεδίου που επιθυμεί την διάλυση της ΕΕ, ώστε να προωθηθεί το όραμα μιας παγκόσμιας υπερ – κυβέρνησης στα πρότυπα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης»…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακόμα και στον ΣΚΑΪ ομολογούν την αποτυχία της ΕΕ: «Οι κυρώσεις στράφηκαν εναντίον μας – Προκαλέσαμε οικονομικό πόλεμο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.