ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του για το δημογραφικό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών.
Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)

Ο Κώστας Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του με τη λέξη Εθνικός συναγερμός. Μια ομιλία με αφορμή το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα στο κλείσιμο των εργασιών του Star Forum 2024. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άκουσε;

Πόσο καιρό έχει να ακουστεί από τους πολιτικούς ηγέτες πρώτης γραμμής η λέξη Έθνος; Διότι, ο Κώστας Καραμανλής την ανέφερε συχνά. Η λέξη Ελληνισμός; Την χρησιμοποιεί άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Επιπρόσθετα είπε: «Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, τη θρησκευτική τους Πίστη».

Πολλές φορές το Sportime έχει προβληματιστεί και θίξει το θέμα του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας. Φροντίζουμε και προσπαθούμε να φέρουμε στο επίκεντρο της επικαιρότητας με κάθε τρόπο τη μεγάλη απειλή για τον αφανισμό του Έθνους με δεκάδες άρθρα για το δημογραφικό που μπορεί να δείτε ΕΔΩ. Ασφαλώς η φωνή του Κώστα Καραμανλή δημιουργεί την ελπίδα πως θα αφυπνίσει άπαντες στην αντιμετώπιση αυτής της δημογραφικής βόμβας.

«Δεν σας μιλώ πολιτικά, ούτε κομματικά. Σας μιλώ εθνικά», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην Πρωθυπουργός ασφαλώς, όχι το μίασμα του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Επιτέλους, κάποιος να απενοχοποιήσει τον όρο που καπηλεύονται διάφοροι επιτήδειοι που προσπαθούν να το παίξουν θεματοφύλακες της εθνικής κυριαρχίας την ίδια ώρα που πωλούν κρέμες και επιστολές, ή παλαιότερα βιβλία…

Χωρίς να σηκώνει κανένα αντιπολιτευτικό γάντι, χωρίς διάθεση να δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα, απλά υπενθυμίζοντας μερικά βασικά στοιχεία του αξιακού κώδικα που οφείλει να έχει ένας πολιτικός, που σέβεται την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες έθεσε μερικούς συγκεκριμένους προβληματισμούς για το δημογραφικό πρόβλημα. Ο πρώην Πρωθυπουργός το θεωρεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Εκεί στάθηκε ο Κώστας Καραμανλής

«Η Ελλάδα δεν γεννά, γερνά και εξασθενεί», είπε με δυο λόγια. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη Eurostat ανέφερε πως οι θάνατοι είναι πλέον διπλάσιοι από τις γεννήσεις στη χώρα μας.

Σε δύο βασικούς άξονες εστίασε. Ο ένας είχε να κάνει με τη λύση του προβλήματος. Ο έτερος σε αυτό που νομίζουν οι αρμόδιοι σήμερα πως αποτελεί λύση.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής είπε ξεκάθαρα πως οι μεταναστευτικές ροές, όχι μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα, αλλά η πιθανή αλλοίωση της ελληνικής ταυτότητας από ανθρώπους που δεν έχουμε εικόνα από πού προέρχονται, μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας που δεν πρόκειται να σταματήσουν. Επιπρόσθετα, ο άλλος πολιτικός ηγέτης της χώρας επισήμανε και την απειλή από το συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό στα Βαλκάνια.

Ο έτερος άξονας είχε να κάνει με τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθεί η Ελλάδα. Ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για μη βιώσιμες πρακτικές της Δύσης που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά έγινε και συγκεκριμένος: λέγοντας πως ο πλούτος ευνοείται και οι πολλοί φυτοζωούν σε λιμνάζουσες συνθήκες διαβίωσης.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα και να δράσουμε σθεναρά! Οι απαντήσεις που ψάχνουμε είναι ορατές και περνούν από την συνείδησή μας. Αρκεί να την ακούσουμε που σημαίνει εθνικό συναγερμό!»

Άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης άραγε;

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο 3:34:45

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άκουσε άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα είπε για το δημογραφικό ο Κώστας Καραμανλής; (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…