ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Αυτά είναι τα τρόφιμα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή – Έρχονται νέες ανατιμήσεις

Η ακρίβεια φέρνει αγανάκτηση στους Έλληνες καταναλωτές - Νέες αυξήσεις σοκ σε βασικά τρόφιμα
Ακρίβεια: Αυτά είναι τα τρόφιμα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή – Έρχονται νέες ανατιμήσεις

Η ακρίβεια συνεχίζει να δοκιμάζει τον ελληνικό λαό, με τους καταναλωτές πλέον να έρχονται αντιμέτωποι με νέες σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ελαιόλαδο το οποίο στην Ελλάδα αγοράζεται σε τιμή ουίσκι, παρατηρείται αύξηση +212% στην τιμή του  μέσα σε 14 μήνες, νούμερο που αντιστοιχεί σε 10 με 11 ευρώ πάνω  συγκριτικά με το Φθινόπωρο του έτους 2022.

Την ώρα λοιπόν που στη Γαλλία, προχωρούν σε διακοπή πώλησης προϊόντων προχωρούν αλυσίδες καταστημάτων εξαιτίας των νέων υψηλών ανατιμήσεων στα προϊόντα στη χώρα μας όλα βαίνουν καλώς.

Αντιθέτως, έρχονται νέες ανατιμήσεις φωτιά στα ήδη πανάκριβα προϊόντα που θα απευθύνονται από εδώ και στο εξής αποκλειστικά σε λίγους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει το κανάλι του Mega, σε τρελή ανοδική κούρσα έχει επιδοθεί η τιμή των προϊόντων καταγράφοντας αύξηση που προκαλεί σοκ συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2022 και τον 12η μήνα του 2023.

Ακρίβεια: Αυτά είναι τα τρόφιμα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή

– Ελαιόλαδο + 58,5 %

– Φρούτα + 15,0 %

– Λαχανικά + 14,0 %

– Αναψυκτικά – χυμοί + 12,6 %

– Ψάρια + 8,4 %

– Ζάχαρη – σοκολάτες + 7,7 %

– Λοιπά τρόφιμα + 7,0 %

– Κρέας + 6,5 %

– Γάλα – Αυγά + 3,8 %

– Καφές – Τσάι + 3,7 %

– Ψωμί – δημητριακά + 2,6 %

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Αυτά είναι τα τρόφιμα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή – Έρχονται νέες ανατιμήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.