ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Αυξήσεις σοκ στις τιμές των σούπερ μάρκετ – Πόσο ανέβηκαν μέσα σε ένα χρόνο

Με ολόκληρη την Ευρώπη να βρίσκεται σε κύμα ακρίβειας, αίσθηση προκαλούν οι αυξήσεις που έρχονται από τα σουπερμάρκετ.
Ακρίβεια: Αυξήσεις σοκ στις τιμές των σούπερ μάρκετ – Πόσο ανέβηκαν μέσα σε ένα χρόνο

Ακρίβεια: Συνεχίζει να «σφίγγει» η θηλιά στα νοικοκυριά, τα οποία όχι μόνο να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και να γεμίσουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» θυμίζει «συσσίτιο» και προσφέρει το μίνιμουμ της επιβίωσης, την ώρα που ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ εξήγησε πως ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα.

Με τους καταναλωτές λοιπόν να είναι απογοητευμένοι από την πρεμιέρα του, «ζαλίζουν» οι αλλεπάλληλες οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη ανάγκης, με αποτέλεσμα να περιορίζουν ακόμα και σημαντικά είδη διατροφής για ένα νοικοκυριό.

Μέσα σε έναν χρόνο, φαίνεται πως τιμές βασικών ειδών έχουν πάρει την ανηφόρα, παρουσιάζοντας αυξήσεις ακόμα και 72.9%! Οι ανατιμήσεις μάλιστα δεν εντοπίζονται μόνο σε προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με τις εισαγωγές πρώτων υλών από Ρωσία και Ουκρανία, όπως είναι το αλεύρι και το ηλιέλαιο, αλλά πλέον αφορούν σειρά αγαθών που επηρεάζονται από τη δραστική αύξηση του κόστους παραγωγής.

Έτσι λοιπόν γίνεται εμφανής είναι η επίδραση που έχει το «τέρας» του πληθωρισμού, με τον Άδωνι Γεωργιάδη βέβαια να έχει απηυδήσει με τον… αχάριστο ελληνικό λαό, που διαμαρτύρεται για την ακρίβεια και δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο έργο του.

Ακρίβεια: Αυξήσεις σοκ στις τιμές των σούπερ μάρκετ – Πόσο ανέβηκαν μέσα σε ένα χρόνο

Στη λίστα με τα προϊόντα που έχουν δει αυξήσεις είναι:

– Μακαρόνια, 29.8%

– Αλεύρι, 38.6%

– Ρύζι, 1.65%

– Ηλιέλαιο, 72.9%

– Τυρί φέτα, 23.6%

– Καφές στιγμιαίος, 12.1%

– Ελαιόλαδο, 9.7%

– Χαρτί υγείας, 72.9%

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Αυξήσεις σοκ στις τιμές των σούπερ μάρκετ – Πόσο ανέβηκαν μέσα σε ένα χρόνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.