ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Ακόμη και στο 100% οι αυξήσεις τιμών σε φρούτα και λαχανικά – Πόσο κοστίζουν αυτά που τρώμε περισσότερο

Στα ύψη οι τιμές φρούτων και λαχανικών - Ο «τιμοκατάλογος» προκαλεί... ίλιγγο.
Ακρίβεια: Ακόμη και στο 100% οι αυξήσεις τιμών σε φρούτα και λαχανικά – Πόσο κοστίζουν αυτά που τρώμε περισσότερο

Ακόμη και στο 100%(!) φτάνουν οι αυξήσεις στις τιμές σε φρούτα και λαχανικά, δείγμα του ότι η ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης δεν λέει να «φρενάρει».

Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ ου MEGA Channel που παρουσιάζει τις τιμές στα είδη που καταναλώνομε περισσότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια οικογένεια που θέλει να προσφέρει στα παιδιά της φρούτα για το σχολείο θα πρέπει να πληρώσει 62,40 ευρώ το μήνα. Πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα χρειαζόταν 17 ευρώ λιγότερα!

Άλλο παράδειγμα έχει να κάνει με τα σταφύλια που πέρσι κόστιζαν 1.50€ το κιλό και φέτος εκτοξεύθηκαν στα 3€!

Επίσης τα μήλα που σήμερα έχουν 2€ το κιλό, λίγους μήνες νωρίτερα είχαν 1,60€. Αυξήσεις παρατηρούνται όμως και στις μπανάνες, που έχουν 2.10 ευρώ από 1.20€.

Όσο για τα αχλάδια, έφτασαν στα 1,50€  από 1,20€.

Ακρίβεια: Πόσο θα πληρώσει μια οικογένεια για να προσφέρει φρούτα στα παιδιά της

Σήμερα, μία οικογένεια που θα θελήσει να έχει φρούτα στο τραπέζι της και να δίνει μία μπανάνα ή ένα ροδάκινο στα παιδιά για το διάλειμμα στο σχολείο, θα πρέπει να υπολογίσει:

  • 1 κιλό μπανάνες: 2€
  • 1 κιλό σταφύλια: 2€
  • 4 μάνγκο: 9,20€
  • 1 κιλό ακτινίδια: 4.60€
  • 1 κιλό ροδάκινα: 1,80€

Σύνολο 15.60€

Δηλαδή, για έναν μήνα τουλάχιστον 62.40€ για φρούτα.

Ακριβότερα από πέρυσι

Το αντίστοιχο κόστος πέρυσι μετά βίας θα ξεπερνούσε τα 45€.

Χαρακτηριστικό είναι πως αν ένας εργαζόμενος θέλει να πάρει μαζί του μία φρουτοσαλάτα με ένα κομμένο μήλο, μερικές ρώγες σταφύλι και μία μπανάνα, σήμερα θα του κοστίσει σχεδόν ένα ευρώ.

Αυξήσεις – «φωτιά» και στα λαχανικά

Εκτός από τα φρούτα, ανάλογη ακρίβεια παρατηρείται και σε άλλα προϊόντα που προέρχονται από τη γη. Οπως τα λαχανικά. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και στη χονδρική στα λαχανικά, οι τιμές διπλασιάστηκαν.

  • Κολοκύθια: 2021: 0,70€ – 2022: 1,4€
  • Πατάτες: 2021: 0,48€ – 2022: 0,70€
  • Ντομάτες: 2021: 0,60€ – 2022:0,80€

Στη λιανική, οι αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες με τα κολοκύθια να φτάνουν τα 2.5€, τις πατάτες 1.3 € και τις ντομάτες 2.20€.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Ακόμη και στο 100% οι αυξήσεις τιμών σε φρούτα και λαχανικά – Πόσο κοστίζουν αυτά που τρώμε περισσότερο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.