ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις – Σε απόγνωση οι Έλληνες καταναλωτές

Εκτοξεύεται η ακρίβεια τον τελευταίο 1.5 χρόνο - Σε απόγνωση οι Έλληνες καταναλωτές!
Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις – Σε απόγνωση οι Έλληνες καταναλωτές

Ως απελπιστική μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα, με την ακρίβεια να χτυπάει «κόκκινο» με τις νέες αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά προϊόντα στα σούπερ Μάρκετ να φτάνουν το 98% μέσα σε 1,5 χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη από τον Μάρτιο του 2022, μήνας κατά τον οποίο, ο πληθωρισμός τροφίμων υπερέβη στη χώρα το 10% και από τότε η κατάσταση δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Μπορεί από την Κυβέρνηση να εκφράζεται η πεποίθηση πως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων θα κρατήσουν όσο πιο χαμηλά μπορούν τις τιμές των προϊόντων που υπάρχουν πάντοτε στο καλάθι ενός νοικοκυριού, όμως κάτι τέτοιο μόνο βέβαιο δεν μπορεί να είναι.

Μάλιστα, στις 3 από τις 5 κατηγορίες κρεάτων, οι αυξήσεις στη χώρα, είναι υψηλότερες από τον κοινοτικό μέσο όρο ενώ αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και για τα τυριά και το γάλα:

Ελλάδα  – Ευρωζώνη

Βοδινό: 13,1% – 6,8%

Χοιρινό: 14,8% – 10,1%

Αρνί-Κατσίκι: 7,8% – 7,3%

Ψάρια-Θαλασσινά: 6,7% – 9,8%

Πουλερικά: 3,2% – 6,7%

Τυριά: 18,1% – 17,6%

Αβγά: 16,6% – 16,5%

Κάπως έτσι, όλες οι προβλέψεις μιλούν για ένα δύσκολο χειμώνα σε κάθε επίπεδο, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται με τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε μια λίστα βασικών προϊόντων που ξεπερνούν τα 50 στον αριθμό.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Χαμός με τις ανατιμήσεις – Σε απόγνωση οι Έλληνες καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.