ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Χτυπάνε «κόκκινο» οι τιμές στις πρώτες ύλες – Τόσο θα κοστίζει το ψωμί

Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι. «Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά προϊόντα, ενώ από την ακρίβεια πλέον δεν εξαιρείται ούτε το βασικότερο ίσως αγαθό.
Ακρίβεια: Χτυπάνε «κόκκινο» οι τιμές στις πρώτες ύλες – Τόσο θα κοστίζει το ψωμί

Ακρίβεια: Έναν βαρύ οικονομικό χειμώνα και μάλιστα ήδη από τον Σεπτέμβριο ζουν χιλιάδες νοικοκυριά, που βλέπουν το κόστος διαβίωσης, όχι απλά να εκτοξεύεται, αλλά να είναι δυσβάσταχτο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η έρευνα – σοκ από το ΙΕΛΚΑ, σύμφωνα με την οποία 2 στους 3 Έλληνες κόβουν τρόφιμα και κατανάλωση ρεύματος!

Το ψωμί αποτελεί ένα από τα βασικότερα καταναλωτικά αγαθά του οποίου η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα λόγω των αυξήσεων στις τιμές σιτηρών ανά το παγκόσμιο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία αποτελούν από τους σημαντικότερους εξαγωγείς σιτηρών.

Ο πρόεδρος ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την τιμή του ψωμιού που έχει «σκαρφαλώσει» σε υψηλά επίπεδα αλλά και για τον διπλασιασμό στις τιμές των πρώτων υλών στους φούρνους.

«Το καλοκαίρι του 2021 ένας λογαριασμός ρεύματος με κατανάλωση 12 με 13 χιλιάδες κιλοβατώρες ήταν κοντά στις 2 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 2.562 ευρώ και τον Οκτώβριο θα είναι 4.584 ευρώ».

Ο πρόεδρος τόνισε «πρώτη φορά βλέπουμε λουκέτα σε φούρνους, που δεν οφείλεται σε συνταξιοδότηση» και ζήτησε να συνεχιστεί η ειδική επιδότηση.

Ακρίβεια: Στα ύψη είναι οι τιμές στις πρώτες ύλες

  • Ηλιέλαιο (10 λίτρα): 10€ -> 28€
  • Αλεύρι μαλακό (25 κιλά): 8,75€ -> 17,5€
  • Ζάχαρη (25 κιλά): 15€ -> 30€

«Χρυσαφένιο» το ψωμί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Χτυπάνε «κόκκινο» οι τιμές στις πρώτες ύλες – Τόσο θα κοστίζει το ψωμί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.