ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Νέες αυξήσεις στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ!
Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Η ακρίβεια βαράει «κόκκινο» και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά προϊόντα στα Σούπερ Μάρκετ.

Οι καταναλωτές βλέπουν ήδη αυξήσεις σε πολλά βασικά προϊόντα, όμως σύντομα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Μάλιστα, τους τελευταίους έξι μήνες, οι ανατιμήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιο σοκ καθώς έχει σημειωθεί αύξηση 21% σε βασικά αγαθά ενώ μέσα στον Οκτώβριο η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει.

Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Τη στιγμή που η κοροϊδία με το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει τελειωμό, οδηγώντας τους καταναλωτές σε μεγαλύτερη απόγνωση, 4 βασικά προϊόντα έχουν δει τη τιμή τους να εκτοξεύεται δραματικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» ο καφές espresso (128gr) τον Μάρτιο του 2022 κόστιζε 5,42€, ενώ τον Σεπτέμβριο 5,94€, σημειώνοντας αύξηση 9,6%.

Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2022 το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κόστιζε 1,20€, με την τιμή του να αγγίζει πλέον τα 1,90€ τον Σεπτέμβριο. Η αύξηση που σημειώθηκε ήταν ύψους 58,3%.

Ακόμη, τα δημητριακά (500gr) έφτασαν τα 5,06€ τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Μάρτιο κόστιζαν 4,78€.

Τέλος, αύξηση κατά 4,5% σημειώθηκε και στο μοσχάρι, καθώς τον Μάρτιο κόστιζε 8,90€, ενώ τον Σεπτέμβριο η τιμή του σκαρφάλωσε στα 9,30€.

Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση αναφορικά με το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού», είναι το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ, άφησαν εκτός λίστας βασικά προϊόντα διατροφής.

Ειδικότερα, τα προϊόντα που έμειναν εκτός λίστας είναι τα εξής:

-Όσπρια

-Αλεύρι

-Βούτυρο

-Μοσχάρι

-Νωπά φρούτα

-Λαχανικά

-Δημητριακά

-Βρεφικές κρέμες

-Μπαχαρικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.