ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Νέες αυξήσεις στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ!
Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Η ακρίβεια βαράει «κόκκινο» και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά προϊόντα στα Σούπερ Μάρκετ.

Οι καταναλωτές βλέπουν ήδη αυξήσεις σε πολλά βασικά προϊόντα, όμως σύντομα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Μάλιστα, τους τελευταίους έξι μήνες, οι ανατιμήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιο σοκ καθώς έχει σημειωθεί αύξηση 21% σε βασικά αγαθά ενώ μέσα στον Οκτώβριο η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει.

Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Τη στιγμή που η κοροϊδία με το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν έχει τελειωμό, οδηγώντας τους καταναλωτές σε μεγαλύτερη απόγνωση, 4 βασικά προϊόντα έχουν δει τη τιμή τους να εκτοξεύεται δραματικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» ο καφές espresso (128gr) τον Μάρτιο του 2022 κόστιζε 5,42€, ενώ τον Σεπτέμβριο 5,94€, σημειώνοντας αύξηση 9,6%.

Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2022 το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κόστιζε 1,20€, με την τιμή του να αγγίζει πλέον τα 1,90€ τον Σεπτέμβριο. Η αύξηση που σημειώθηκε ήταν ύψους 58,3%.

Ακόμη, τα δημητριακά (500gr) έφτασαν τα 5,06€ τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Μάρτιο κόστιζαν 4,78€.

Τέλος, αύξηση κατά 4,5% σημειώθηκε και στο μοσχάρι, καθώς τον Μάρτιο κόστιζε 8,90€, ενώ τον Σεπτέμβριο η τιμή του σκαρφάλωσε στα 9,30€.

Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση αναφορικά με το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού», είναι το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ, άφησαν εκτός λίστας βασικά προϊόντα διατροφής.

Ειδικότερα, τα προϊόντα που έμειναν εκτός λίστας είναι τα εξής:

-Όσπρια

-Αλεύρι

-Βούτυρο

-Μοσχάρι

-Νωπά φρούτα

-Λαχανικά

-Δημητριακά

-Βρεφικές κρέμες

-Μπαχαρικά

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Με την κάλυψη της ΝΔ ο Ξυλούρης ή «Φραπές» ή... «Τζίτζης» εξευτέλισε πλήρως τον θεσμό της Εξεταστικής Επιτροπής

Κοινωνία
Κοινωνία: Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μίνιμουμ 186 ευρώ χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα - Απλησίαστες οι τιμές για κρέας και τυροκομικά

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

«Γαλάζια» κοροϊδία στο πανελλήνιο - Ο Ξυλούρης που έλεγε ότι θα φέρει ντοσιέ με... φορτωτή, τελικά δεν απαντά σε τίποτα!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Ξεφεύγει η άγρια καταστολή - Αδιανόητο περιστατικό στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με τις κλούβες να διακινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Παραλήρημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης - Την ταλαιπωρία που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί στους καρκινοπαθείς, ο Γιώργος Φλωρίδης την «φορτώνει» στους αγρότες!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης