ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: «Φωτιά» στα τιμολόγια με νέες αυξήσεις στο ρεύμα – Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

Η ακρίβεια βάζει «φωτιά» στα τιμολόγια με νέες αυξήσεις στο ρεύμα - Ποιοι θα λάβουν επιδότηση
Ακρίβεια: «Φωτιά» στα τιμολόγια με νέες αυξήσεις στο ρεύμα – Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

Η ακρίβεια συνεχίζει να οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές στην απόγνωση καθώς μετά από τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά τρόφιμα, έρχονται νέες και στο ρεύμα.

Ειδικότερα, για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα η τιμή διαμορφώνεται σε 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,7) και για το νυχτερινό ρεύμα σε 12,9 λεπτά, από 11,4.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως από τον ερχόμενο μήνα, Νοέμβριο αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στα τιμολόγια νέες αυξήσεις που οδηγούν την Κυβέρνηση να καταφύγει πάλι στη λύση των επιδοτήσεων.

Ακρίβεια – ρεύμα: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση από το κράτος

Πιο συγκεκριμένα, ο μήνας Νοέμβριος του 2023 θα επιδοτηθεί προκειμένου να πάρουν μια οικονομική ανάσα τα ελληνικά νοικοκυριά που βλέπουν το ένα μετά το άλλο εμπόδιο να ξεπροβάλλουν.

Μάλιστα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε και στις ανάλογες ανακοινώσεις σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον επόμενο μήνα.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι τα ίδια με εκείνα με όσους λαμβάνου επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Αναλυτικότερα:

– Νοικοκυριά έως 500kWh: 2,5 λεπτά/ kWh

– Πάνω από 500kWh: 2,5 λεπτά/kWh με προϋπόθεση το 15% εξοικονόμηση ενέργειας

– ΚΟΤ: 6 λεπτά/ kWh

– Αγρότες: 2,5 λεπτά/ kWh

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: «Φωτιά» στα τιμολόγια με νέες αυξήσεις στο ρεύμα – Ποιοι δικαιούνται επιδότηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.