ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Φοβερά μέτρα στήριξης – «Υπομονή να τελειώσει ο χειμώνας για να γλιτώσετε το πετρέλαιο» είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Με μετεωρολογικές προβλέψεις και ανύπαρκτα μέτρα στήριξης «καταπολεμά» την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακρίβεια: Φοβερά μέτρα στήριξης – «Υπομονή να τελειώσει ο χειμώνας για να γλιτώσετε το πετρέλαιο» είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρμαια της πρωτοφανούς κρίσης ακρίβειας παραμένουν οι Έλληνες πολίτες, με την κυβέρνηση να αρνείται ακόμη και τώρα που στραγγίζει από ενέργεια ολόκληρη η Ευρώπη, να πάρει στοιχειώδη μέτρα προστασίας των καταναλωτών.

Ενώ όλο και περισσότεροι ειδήμονες ζητούν σε δραματικούς τόνους να επιστρέψει άμεσα η χώρα σε ευρύτερη εκμετάλλευση του λιγνίτη, η κυβέρνηση επιμένει να «εξορκίζει» για χάρη των καρτέλ, το μόνο καύσιμο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει περισσότερη αυτονομία στην ενεργειακή κρίση της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του, για μια ακόμα φορά παρουσιάστηκε εμμονικός στην απόφαση του για βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας μας, ισχυριζόμενος ότι «ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι πανάκριβος» και «δεν είναι λύση στο πρόβλημα», ενώ ενέμεινε πως οι «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μονόδρομος: όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα». Κάτι που θύμισε έντονα την «ιστορική» φράση που είχε χρησιμοποιήσει άλλοτε για την επιχείρηση «Ελευθερία» ο κ. Μητσοτάκης, όταν είχε πει πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το… γρήγορο εμβόλιο», αναγκάζοντας πλήθος επιστημόνων να σκίζουν τα πτυχία τους.

Ασφαλώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, αφού ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, είχε εξηγήσει πως αν χρησιμοποιούσε η χώρα τις λιγνιτικές μονάδες έστω κατά 30% περισσότερο (από 6% που χρησιμοποιούνται σήμερα) θα μπορούσαμε να είχαμε μείωση της τάξεως των 100 ευρώ στη χονδρική και οι χρεώσεις της κατανάλωσης στους λογαριασμούς των πολιτών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 60%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας…

Το ακόμα πιο κωμικοτραγικό (άλλα και ανησυχητικό) είναι πως αντί να εμφανίσει ο πρωθυπουργός ένα σοβαρό σχέδιο ανάσχεσης της ακρίβειας, τοποθέτησε τις ελπίδες του στον… ερχομό της άνοιξης: «Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας άρα θα γλιτώσουμε τουλάχιστον από την επιβάρυνση του πετρελαίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας ενεούς τους τηλεθεατές.

Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει σωτηρία από τις ΑΠΕ, οι (σοβαρές) ευρωπαϊκές χώρες δουλεύουν πυρετωδώς για να οχυρωθούν ενεργειακά, μειώνοντας φορολογίες, θεσπίζοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης, ανοίγοντας εργοστάσια και προχωρώντας σε συμφέρουσες συμφωνίες προς όφελος των πολιτών τους. Όμως η ελληνική κυβέρνηση πότε μας καλεί να κάνουμε υπομονή να περάσει η βαρυχειμωνιά, και πότε μας υπενθυμίζει να μην αφήνουμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό, όπως έκανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Και ενώ έχουμε γίνει στην Ελλάδα μια «ωραία ατμόσφαιρα» όπου όλα λειτουργούν στον «αυτόματο» και τα μέτρα στήριξης παίρνονται ανάλογα του τι λένε τα μερομήνια, μόνο εχθές καταγράφηκε αύξηση στις τιμές ρεύματος 30% σε ένα μόλις 24ωρο, με την τιμή της μεγαβατώρας να φτάνει τα 362,22 ευρώ. Είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά τις 22 Δεκεμβρίου όπου είχε διαμορφωθεί στα 415,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Φοβερά μέτρα στήριξης – «Υπομονή να τελειώσει ο χειμώνας για να γλιτώσετε το πετρέλαιο» είπε ο Κ. Μητσοτάκης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.