ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Καίνε τους λογαριασμούς ρεύματος οι Κρητικοί – Aντιδρούν για τη «φωτιά» που βάζει η ΔΕΗ στα πορτοφόλια τους!

Τσικνοπέμπτη με λαμπαδιασμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ έκαναν κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, που διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες χρεώσεις.
Ακρίβεια: Καίνε τους λογαριασμούς ρεύματος οι Κρητικοί – Aντιδρούν για τη «φωτιά» που βάζει η ΔΕΗ στα πορτοφόλια τους!

ΔΕΗ – Ακρίβεια: Όλα δείχνουν πως οι ανοχές και οι αντοχές των Ελλήνων πολιτών τελειώνουν, όσον αφορά την ανεξέλεγκτη έκρηξη της ακρίβειας και ιδιαίτερα των λογαριασμών του ρεύματος που έχουν γίνει εφιάλτης κάθε νοικοκυριού. Οι προϋπολογισμοί οικογενειών και επιχειρήσεων έχουν πάρει φωτιά, και τίποτα δεν δείχνει να σταματά αυτή την κατρακύλα, αφού η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάει κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων ή να μειώσει τους κρατικούς φόρους.

Πλέον τίθεται άμεσο θέμα επιβίωσης και φυσικό επακόλουθο ήταν να αρχίσουν να γίνονται κινήσεις διαμαρτυρίας κατά της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Κάτοικοι της Κρήτης συγκεντρώθηκαν για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης προς την κυβέρνηση, για τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώνουν.

Συγκεκριμένα την Τσικνοπέμπτη, κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας στην Κρήτη, πήγαν έξω από τα κτίρια της ΔΕΗ και έκαψαν λογαριασμούς ρεύματος, αντιδρώντας συμβολικά στις ληστρικές χρεώσεις που επιβάλλει η ΔΕΗ. Εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού Λασιθίου άλλα και απλοί κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Και της Ιεράπετρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου, και έδωσαν το παρόν στη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιοι, δεν θυμούνται ποτέ ξανά τέτοια εξωφρενικά ποσά στους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ δηλώνουν πως ήδη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

«Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με αυτήν την βαρβαρότητα»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος, δήλωσε ότι, «δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με αυτήν την βαρβαρότητα. Ο σύλλογος μας θα κλιμακώσει τη δράση του αυτή την κρίσιμη περίοδο. Συντονιζόμαστε με όλα τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τη νεολαία που πρέπει να δυναμώσουμε από κοινού την πάλη μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα τους».

Στην Ελλάδα όπου το 99% των λαϊκών συγκεντρώσεων έχουν πολιτικό, ιδεολογικό ή συνδικαλιστικό περιεχόμενο, έχει μεγάλη σημασία πως η συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε αποκλειστικά και μόνο για το θέμα της ακρίβειας. Και μόλις δύο μέρες πριν, Τρικαλινοί αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΔΕΗ Τρικάλων και έκαψαν κι εκείνοι λογαριασμούς ρεύματος, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πίεση που δέχονται.

Η έκρηξη του συνολικού κόστους διαβίωσης λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις, που ο κόσμος αρχίζει να ξεσηκώνεται και να βγαίνει στους δρόμους στοχευμένα για ένα θέμα που ποτέ άλλοτε δεν ήταν το κυρίως αντικείμενο διαμαρτυριών. Αυτό και μόνο είναι ένα δείγμα για το που οδεύουμε.

Όλα δείχνουν πως αυτές οι διαμαρτυρίες θα διαδοθούν σε ολόκληρη την επικράτεια, όσο η κυβέρνηση αφήνει αχαλίνωτη την ακρίβεια.

Το ραντεβού των διαμαρτυρόμενων ανανεώθηκε για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11.00 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου θα παρευρεθούν και άλλα εργατικά σωματεία και σύλλογοι. Οι συλλογικότητες διεκδικούν:

Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατημένα από τους συνταξιούχους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Καίνε τους λογαριασμούς ρεύματος οι Κρητικοί – Aντιδρούν για τη «φωτιά» που βάζει η ΔΕΗ στα πορτοφόλια τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.