ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Μας μετατρέπουν σε «Σοβιετία» – Κουπόνια για αγορά καυσίμων σκέφτεται η κυβέρνηση!

Κουπόνια και για καύσιμα; Το «φάντασμα» μιας φτωχοποιημένης «Σοβιετίας» πλανιέται στην Ελλάδα που μαστίζεται από την ακρίβεια.
Ακρίβεια: Μας μετατρέπουν σε «Σοβιετία» – Κουπόνια για αγορά καυσίμων σκέφτεται η κυβέρνηση!

Ακρίβεια: Όλο και περισσότερο προς μια «νεοφιλελεύθερη» Σοβιετία παραπέμπει η Ελλάδα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αφού μετά τα επιδόματα φτώχειας των lockdown, τα υγειονομικά χαράτσια και τα «απαρτχάιντ» των ανεμβολίαστων, τώρα καταφθάνουν και τα… κουπόνια στα καύσιμα.

Οι τιμές συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα και η κυβέρνηση βολεύεται με το να ρίχνει όλες τις ευθύνες για το ράλι ακρίβειας στον Ρωσο – ουκρανικό πόλεμο, παρότι η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει μήνες πριν την εισβολή της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδουν τα Μέσα, εντός της εβδομάδας (πιθανότατα την Τετάρτη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πολιτών για την ακρίβεια. Μην ξεχνάμε πως και ο Άδωνις Γεωργιάδης φερόμενος ως τρανός «σοσιαλιστής» είχε πει πως μια οριζόντια μείωση φόρων στα καύσιμα θα… ευνοούσε αυτούς που έχουν Porsche.

Ακρίβεια: Πάμε για κουπόνια στην αγορά καυσίμων;

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους λοιπόν, το μέτρο στήριξης θα είναι περιορισμένο και θα αφορά μόνο τους πολύ ευάλωτους και πιθανότατα θα έχει τη μορφή «κουπονίου». Η… Σοβιετική «λύση» των κουπονιών υπήρχε ήδη στο τραπέζι από τις αρχές του χρόνου, αφού είχε συζητηθεί και για τα σούπερ μάρκετ, ως «έκτακτο επίδομα» των 100 ευρώ που θα απευθυνόταν στους αδύναμους, για να αντιμετωπίσουν τις (τρομακτικές πλέον) αυξήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς.

Βλέπουμε λοιπόν πως η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις της φορολογίας που θα «ζεστάνουν» λίγο την αγορά διευκολύνοντας την κυκλοφορία του χρήματος, οδηγεί τη χώρα σε λογικές φτωχοποιημένων καθεστώτων, όπου κυριαρχούσε το κουπόνι, το δελτίο και τελικά… το συσσίτιο.

Με τέτοια επισιτιστική κρίση να απειλεί την ανθρωπότητα, είναι βέβαιο πως αν δεν δράσει γρήγορα η κυβέρνηση για να οργανώσει την αυτάρκεια της χώρας, τα κουπόνια της ντροπής δεν θα μείνουν μόνο στα καύσιμα, άλλα θα επεκταθούν και στα τρόφιμα. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα από το Μαξίμου και όχι γελοίες και προσβλητικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, του τύπου «να σβήνετε τον θερμοσίφωνα» ή «να κρατάτε μικρότερο καλάθι στο σούπερ μάρκετ».

Όσο συνεχίζει να εθελοτυφλεί η κυβέρνηση, χάνεται πολυτιμότατος χρόνος από την οχύρωση της χώρας ενάντια στο παγκόσμιο σάρωμα της ακρίβειας. Τα κουπόνια και τα επιδόματα φτώχειας δεν είναι σοβαρές λύσεις, άλλα μέτρα – «ασπιρίνη» που μάλιστα εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα, εν όψει προεκλογικής περιόδου…

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Μας μετατρέπουν σε «Σοβιετία» – Κουπόνια για αγορά καυσίμων σκέφτεται η κυβέρνηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.