ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Μετά το σουβλάκι «πάει» και το καφεδάκι: Ένας στους δύο περιόρισαν την αγορά καφέ εκτός σπιτιού

Οι Έλληνες έχουν περιορίσει αισθητά τις εξόδους για καφέ λόγω της ακρίβειας.
Ακρίβεια: Μετά το σουβλάκι «πάει» και το καφεδάκι: Ένας στους δύο περιόρισαν την αγορά καφέ εκτός σπιτιού

Αν ο Έλληνας έχει δύο σταθερά φαγώσιμα που καταναλώνει σε πολύ συχνή βάση είναι το σουβλάκι και ο καφές. Η ακρίβεια όμως που μαστίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν αναγκάσει αρκετούς καταναλωτές να περιορίσουν αυτές τις δύο «λιχουδιές».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ περίπου 1 στους 2 Έλληνες έχουν περιορίσει την κατανάλωσε καφέ εκτός του σπιτιού τους, ακριβώς λόγω αυτής της ακρίβειας.

Ακόμη κι όσοι πολίτες αδυνατούν να στερηθούν την απόλαυση που τους φέρνει ένας ωραίος καφές, δηλώνουν προβληματισμένοι που αναγκάζονται να πληρώσουν τόσο ακριβά.

Οπως αναφέρει σχετική έρευνα, το 52% βρίσκει ακριβή την τιμή στις καφετέριες, το 25% πολύ ακριβή, ενώ μόλις το 2% θεωρεί οτι ο καφές εκτός σπιτιού είναι οικονομικός.

Πάντως αποδεικνύεται ότι είτε έτσι είτε αλλιώς δύσκολα ο Έλληνας κόβει τον καφέ. Το 95% των Ελλήνων πίνει καφές, το 8/10 πίνει καθημερινά καφέ, ενώ και το 66% από εκείνους που δεν πίνουν, παίρνουν καφές για το νοικοκυριό τους.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την ακρίβεια στον καφέ






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Μετά το σουβλάκι «πάει» και το καφεδάκι: Ένας στους δύο περιόρισαν την αγορά καφέ εκτός σπιτιού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.