ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Πληρώνουμε το κρέας «χρυσό»! – Στα 12 ευρώ η χοιρινή μπριζόλα, στα 18 ευρώ το στήθος κοτόπουλο!

Ακρίβεια: «Φωτιά» οι ανατιμήσεις στα κρέατα – Στα ύψη το κόστος του οικογενειακού τραπεζιού
Ακρίβεια: Πληρώνουμε το κρέας «χρυσό»! – Στα 12 ευρώ η χοιρινή μπριζόλα, στα 18 ευρώ το στήθος κοτόπουλο!

Σε… «αλχημείες» προκειμένου να «ανακουφιστούν» από την ακρίβεια στα κρέατα καταφεύγουν οι Έλληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί καταναλωτές, είτε αγοράζουν πλέον μικρότερες ποσότητες κρέατος από αυτή που ήθελαν να προμηθευτούν αρχικά, είτε επιλέγουν κρέατα που προσφέρονται σε φθηνότερες τιμές.

Γενικότερα το κρέας είναι πλέον σχεδόν απλησίαστο τα κρέατα, με τις τιμές λιανικής να ακολουθούν τις αυξήσεις στις τιμές χονδρικής που και αυτές έχουν αυξηθεί λόγο της μεγάλης ενεργειακής κρίσης που έχει εκτοξεύσει τα κόστη παραγωγής.

Ενδεικτικά οι τιμές στο κρέας για να καταλάβετε για τι ακρίβεια μιλάμε

– Χοιρινό φιλέτο νωπό ελληνικό: 15€/κιλό

– Χοιρινό σνίτσελ ελληνικό: 10€/κιλό

– Χοιρινή σεφταλιά: 8€/κιλό

– Χοιρινός λαιμός: 7€/κιλό

– Χοιρινή μπριζόλα άνευ οστού: 12€/κιλό

– Φιλέτο στήθος κοτόπουλο: 18€/κιλό

– Κοπανάκι κοτόπουλο: 9€/κιλό

– Μπριζόλα Tbone μοσχάρι γάλακτος: 26€/κιλό

Σε ρεπορτάζ του Mega στην Πάτρα  μοσχάρι η τιμή στο μοσχάρι κυμαίνεται στα 12.50€, χοιρινό μπούτι στα 7.50€, σπάλα στα 6.90€, μπριζόλα στα 7.30€, στα 11.50€ ελιά μοσχάρι.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη χονδρική:

  • Αρνί: 2023 7.50€, 2022 5.50€, 2021 4.90€
  • Μοσχάρια (εισαγ.): 2023 6.85€, 2022 5.75€, 2021 5.05€
  • Χοιρινά (εισαγ.): 2023 3.65€, 2022 2.65€, 2021 2.65€
  • Κεφάλια αρνιών: 1.50€/κιλό
  • Φτερούγες κοτόπουλο: 2.70€/κιλό
  • Στομάχια κοτόπουλου: 3€/κιλό
  • Οι αυξήσεις μέσα σε έναν χρόνο στον πάγκο είναι ρεκόρ και το κόστος ανά μήνα στον οικογενειακό προϋπολογισμό διόλου ευκαταφρόνητο.
  • Βόεια ελιά ή σπάλα: 2022 8.95€, 2023 10.88€, Αύξηση 21%
  • Χοιρινή μπριζόλα με οστό (εισάγ.): 2022 4.49€, 2023 7€, Αύξηση 56%
  • Χοιρινός λαιμός ελληνικός: 2022 5.65€, 2023 7.20€, Αύξηση 27%

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω οι καταναλωτές αφού εξάντλησαν την επιλογή τού να αγοράζουν φτηνότερα εισαγόμενα κρέατα, περνάνε σε νέα στρατηγική επιβίωσης με μείωση ποσοτήτων και εναλλακτικές αγορές, δηλαδή με αγορές φτηνότερων κρεάτων που θα καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Πληρώνουμε το κρέας «χρυσό»! – Στα 12 ευρώ η χοιρινή μπριζόλα, στα 18 ευρώ το στήθος κοτόπουλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.