ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια στις υψηλές τιμές η Ελλάδα – Τα τρόφιμα που έγιναν απλησίαστα

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα - Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα
Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια στις υψηλές τιμές η Ελλάδα – Τα τρόφιμα που έγιναν απλησίαστα

Η ακρίβεια συνεχίζει να δοκιμάζει τον ελληνικό λαό, με τους καταναλωτές πλέον να έρχονται αντιμέτωποι με νέες σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.

Μάλιστα, η Ελλάδα θεωρείται πρωταθλήτρια στις υψηλές τιμές με τα περισσότερα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, να έχουν γίνει πλέον απλησίαστα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η χώρα μας έχει τα πιο ακριβά προϊόντα συγκριτικά με άλλες χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κρέας αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όποια λίγους μήνες πριν βγει το 2023, κοστίζουν «χρυσάφι» στους Έλληνες καταναλωτές.

Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια στις υψηλές τιμές η Ελλάδα – Τα τρόφιμα που έγιναν απλησίαστα

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που στο Βέλγιο το 1 λίτρο γάλα κοστίζει 0,89 ευρώ, στην Ελλάδα το αντίστοιχο προϊόν, το οποίο παράγεται μάλιστα στη χώρα μας κοστίζει 1,82 ευρώ!

Ακόμη, ένα κιλό χοιρινό στην ίδια χώρα πωλείται στα 8,44 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα στα 8,70 ευρώ χαρακτηριστικό πως αρχίζει να γίνεται είδος πολυτελείας.

Παράλληλα, στην Πορτογαλία ένα αυγό κοστίζει 0,25 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 0,27 ευρώ ενώ ζοφερό είναι και το τοπίο για το τυρί γκούντα, με τα 200 γραμμάρια να κοστίζουν 2,53 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα κοστίζουν 3,38 ευρώ.

Άσχημα είναι όμως τα νέα και για το ψωμί, το οποίο στην Κύπρο κοστολογείται στο 1,42 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα στα 2,24 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ξεκάθαρο πως η παράλογη ακρίβεια και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά με τα στοιχεία να προκαλούν σοκ σχετικά πάντα με τις διαφορές τιμών σε προϊόντα που πληρώνουμε πολύ ακριβότερα από άλλες χώρες της ΕΕ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια στις υψηλές τιμές η Ελλάδα – Τα τρόφιμα που έγιναν απλησίαστα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.