ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα – Αγανάκτηση στους καταναλωτές

Η ακρίβεια φέρνει αγανάκτηση στους Έλληνες καταναλωτές - Νέες μεγάλες ανατιμήσεις
Ακρίβεια: Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα – Αγανάκτηση στους καταναλωτές

Η ακρίβεια συνεχίζει να δοκιμάζει τον ελληνικό λαό, με τους καταναλωτές πλέον να έρχονται αντιμέτωποι με νέες σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει το κανάλι του Mega, τα τελευταία στοιχεία μαρτυρούν πως η μέση αύξηση της τιμής των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας άγγιξε το 16,4%.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως από τα μέσα του 2022 έως και τα μέσα του 2023, το χαρτί υγείας παρουσιάζει αύξηση στην τιμή του έως και 48,6%!

Ακόμη, το χαρτί κουζίνας πωλείται πλέον στο +37,0%, το αλεύρι 500 gm στο + 22,7% ενώ το γάλα 1lt που αποτελεί ένα από τα πιο βασικά προϊόντα στην αγορά, υπολογίζεται στο + 12,8% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Ακρίβεια: Αναλυτικά οι σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα:

Από τα μέσα του 2022 έως και τα μέσα του 2023:

χαρτί υγείας + 48,6%

χαρτί κουζίνας +37,0%

αλεύρι 500 gm + 22,7%

γάλα 1lt + 12,8%

Θυμίζουμε πως νέα αύξηση σοκ υπάρχει και στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, η τιμή διαμορφώνεται κοντά στο 1,45 ευρώ το λίτρο.

Ο λόγος αυτής της νέας αύξησης φέρεται να είναι η πτώση των διεθνών τιμών ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η κρατική επιδότηση δεν προβλέπεται να υπάρξει φέτος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα – Αγανάκτηση στους καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.