ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Σε ποια προϊόντα εκτοξεύτηκαν οι τιμές

Φθινοπωρινό «τσουνάμι» ανατιμήσεων που φτάνει μέχρι και το 40% - Ραγδαία μείωση και στην κατανάλωση λόγω ακρίβειας!
Ακρίβεια: Τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Σε ποια προϊόντα εκτοξεύτηκαν οι τιμές

Ακρίβεια: Ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε τρόφιμα και βασικά αγαθά έχουν να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές, με αποτέλεσμα να «σφίγγει» η θηλιά.

Όπως έχετε διαβάσει στo Sportime, οι αυξήσεις σε φρούτα και λαχανικά φτάνουν ακόμη και στο 100%, με τις τιμές στις πρώτες ύλες να χτυπάνε «κόκκινο».

Όπως ανέφερε ιδιοκτήτης περιπτέρου στο Open, οι ανατιμήσεις τον τελευταίο μήνα στα κρουασάν και στα πατατάκια φτάνουν στο 50%, στις μπύρες στο 20%, στα αναψυκτικά και στους χυμούς στο 15%-20%, στα σάντουιτς 10%-12%, στα μπισκότα 10%.

Μάλιστα, όπως τόνισε τον τελευταίο μήνα οι αυξήσεις έρχονται από εκεί που δεν το περιμένει, ενώ ανέφερε ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 50%.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσαίων και Μικρομεσαίων Σουπερμάρκετ, Γιάννης Πηλίδης, δήλωσε ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν συμφωνία να ενημερώνονται ένα μήνα νωρίτερα για τις ανατιμήσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια παρόμοια κατάσταση και εκεί, καθώς οι πολίτες στρέφονται κυρίως σε προϊόντα προσφορών και ιδιωτικής ετικέτας. Όπως είπε, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τυροκομικά και στα γαλακτοκομικά, όπου υπάρχει αγωνία ακόμα και για μελλοντικές ελλείψεις.

Όλα αυτά την ώρα που πριν καν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα, η τρομοκράτηση και ακρίβεια στρέφουν τα νοικοκυριά σε «συσκότιση».

Θα σκεφτεί κανείς βέβαια πως τα χειρότερα ακόμα δεν έχουν έρθει, καθώς στη Γαλλία οι πολίτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τα επίπεδα ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτει η χώρα!

Ακρίβεια: Τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Σε ποια προϊόντα εκτοξεύτηκαν οι τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.