ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Το 2023 φέρνει ανατιμήσεις «φωτιά» σε εκατοντάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Αυξήσεις έως και 10%!

Ποδαρικό με αυξήσεις των τιμών σε τουλάχιστον 500 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ θα κάνει το 2023 υποχρεώνοντας τους καταναλωτές να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ακρίβεια: Το 2023 φέρνει ανατιμήσεις «φωτιά» σε εκατοντάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ –  Αυξήσεις έως και 10%!

Ακρίβεια: Το 2022 μας αποχαιρετά, το 2023 έρχεται, ωστόσο αυτός που μένει… σταθερός είναι ο κλοιός της ακρίβειας, ο οποίος σφίγγει καθημερινά, με αποτέλεσμα τα ευάλωτα νοικοκυριά όχι μόνο να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά και να ζουν εφιάλτη με τα ψώνια του σούπερμαρκετ.

Την ώρα λοιπόν που στην Ισπανία καταργείται ο ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, στην Ελλάδα έχουμε «καλάθια» της συμφοράς και υπουργικές σέλφι, με το νέο έτος να φέρνει ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα.

Στελέχη της αγοράς που έχουν γνώση των τιμοκαταλόγων που φτάνουν στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου κάνουν λόγο για νέες ανατιμήσεις σε συνολικά 500 βασικά αγαθά που θα γίνουν σταδιακά. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται μάλιστα ότι αυτές θα φτάσουν σε διψήφιο ποσοστό.

Ανάμεσα στα προϊόντα που θα ανατιμηθούν βρίσκονται τα χαρτικά, τα ζυμαρικά, οι πάνες, οι παιδικές τροφές, τα όσπρια, τα τυροκομικά, το ελαιόλαδο, τα καθαριστικά, τα αφρόλουτρα, τα μπισκότα, το σοκολατοειδή, ρύζι, οι κονσέρβες τόνου, το εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο καταγράφηκαν στα υλικά μαγειρικής (11,3%), στα είδη ατομικής υγιεινής (11,2%) και στα γαλακτοκομικά (10,2%).

Παράλληλα, η ενεργειακή ακρίβεια παραμένει αγκάθι για τους περισσότερους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με τους βιοτέχνες να προσανατολίζονται σε καπέλα ακόμα και πάνω από 20% στις τιμές, ενώ πολλοί ξενοδόχοι θα ανοίγουν μόνο Σαββατοκύριακα μετά τις γιορτές λόγω αυξημένου κόστους

Από ‘κει και πέρα, πέρα από τα σούπερ μάρκετ, το τέλος του έτους φέρνει μια σειρά από σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις που οι πολίτες οφείλουν να τακτοποιήσουν.

Ακρίβεια: Το 2023 φέρνει ανατιμήσεις «φωτιά» σε εκατοντάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Αυξήσεις έως και 10%!






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Το 2023 φέρνει ανατιμήσεις «φωτιά» σε εκατοντάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Αυξήσεις έως και 10%!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.