ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβυνε η είσοδος στην Ακτή Βουλιαγμένης!

Από σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου, η ΕΤΑΔ αύξησε το κόστος της εισόδου στην «Ακτή Βουλιαγμένης» από 5 σε 7 ευρώ. Για τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η επίσημη πληροφόρηση είναι ότι «προς στιγμήν» το εισιτήριο της «Ακτή Βουλιαγμένης» παραμένει στα 2 ευρώ. Στο …κοντινό μέλλον, θα αυξηθεί και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Ακτή Βουλιαγμένης...
Ακρίβυνε η είσοδος στην Ακτή Βουλιαγμένης!

Από σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου, η ΕΤΑΔ αύξησε το κόστος της εισόδου στην «Ακτή Βουλιαγμένης» από 5 σε 7 ευρώ.

Για τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η επίσημη πληροφόρηση είναι ότι «προς στιγμήν» το εισιτήριο της «Ακτή Βουλιαγμένης» παραμένει στα 2 ευρώ. Στο …κοντινό μέλλον, θα αυξηθεί και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι δημοτική παραλία, ωστόσο οργανωμένη και από τις καλύτερες μάλιστα της Αθήνας. Βέβαια οι λουόμενοι και οι δημότες αντιδρούν για την αύξηση του εισιτηρίου.

Κώστας Πασακυριάκος – Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η ΕΤΑΔ που εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, έπαιζε κρυφτούλι εδώ και εβδομάδες, αλλά προχώρησε τελικά στην αύξηση του κόστους του εισιτηρίου.

Μετά το 50-50 με το δήμο στη μοιρασιά των εσόδων της πλαζ του Κάμπινγκ και την εξασφάλιση των εσόδων της μέχρι το 2052, η ΕΤΑΔ προχωρά ακάθεκτη…

Και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα στο άμεσο μέλλον και με την Ανατολική παραλία της Βάρκιζας που επίσης έχει παραχωρηθεί στο δήμο με τους ίδιους όρους με αυτούς της παραλίας του Κάμπινγκ και της Β’ Πλαζ Βούλας.

Φαίνεται πως τα …«μπρα ντε φερ» του περασμένου μήνα, ανάμεσα σε ΕΤΑΔ και δήμο, είχαν τελικά έπαθλο όχι μόνο την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου αλλά και το «ψητό» της παραλίας του Κάμπινγκ στη Βούλα.

Η ΕΤΑΔ παρουσίαζε, ανερυθρίαστα, πριν μερικές εβδομάδες, τη «χρονοχρέωση» στην είσοδο της πλαζ, ως «κοινωνική πολιτική», με τη λογική ότι θα επισκέπτονταν την παραλία περισσότεροι άνθρωποι. Τώρα, τα δύο ευρώ αύξηση στη γενική είσοδο, τι ακριβώς είναι;

Το να αυξάνεται το κόστος για ένα μπάνιο και μάλιστα στις δεδομένες συνθήκες που το εισόδημα των οικογενειών έχει μειωθεί, αποτελεί πρόκληση.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στις παραλίες, είναι γνωστή και έχει εκφραστεί διαχρονικά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι το καθεστώς της επιβολής πληρωμής εισιτηρίου για να έχει κάποιος πρόσβαση σε παραλία και αιγιαλό, είναι απαράδεκτο. Και όσο παραμένει, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται το κόστος, με διάφορες αφορμές.

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή, κάποιος υπεύθυνος από τους επιχειρηματικούς ομίλους που διαχειρίζονται παραλίες στη Βούλα και τη Βάρκιζα, αλλά και οι αρμόδιοι της ΕΤΑΔ, να ενημερώσουν τον κόσμο με βάση ποιους νόμους, ποια υπουργική απόφαση, ποιο Προεδρικό Διάταγμα, με βάση ποια συμφωνία τέλος πάντων, περιορίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης;

Ή μήπως, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι η συμπεριφορά υπεύθυνων παραλίας του Δήμου μας, που είδαμε πριν μερικές μέρες σε βίντεο συνδημότη μας, ο οποίος εξηγούσε ότι δεν μπορεί κανείς να τού περιορίσει το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία;

Πηγή: Notia.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβυνε η είσοδος στην Ακτή Βουλιαγμένης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.