ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρόπολη: Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός, προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως (vid)

Εντυπωσιακές εικόνες από το νέο φωτισμό του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς ταξίδεψαν ανά τον κόσμο και προκάλεσαν αίσθηση.
Ακρόπολη: Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός, προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως (vid)

Η Ακρόπολη έλαμψε ξανά σε όλη την υφήλιο. Εντυπωσιακές εικόνες από το νέο φωτισμό του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς ταξίδεψαν ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει τo Mega σε ρεπορτάζ του το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο αποδόθηκε, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με έναν νέο, εντυπωσιακό φωτισμό έλαμψαν το βράδυ της Τετάρτης, ο Παρθενώνας και όλα τα μνημεία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, στέλνοντας μηνύματα ενότητας και δύναμης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο φωτισμός, για πρώτη φορά, διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη αλλά και μεταξύ τους, αναδεικνύει καλύτερα το λευκό χρώμα των μαρμάρων, ενώ είναι ορατός από κάθε σημείο της Αθήνας.

51 δέσμες φωτός έπεσαν χθες το βράδυ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε μία θεαματική τελετή. Στόχος να γίνουν διακριτές όλες οι διαβαθμίσεις του λευκού χρώματος, η ένταση και το βάθος των μνημείων.

Μικροί και μεγάλοι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις συγκεντρώθηκαν από νωρίς προκειμένου να δουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους και το Διονυσιακό Ιερό έλαμψαν ξανά σε μια μεγαλοπρεπή τελετή, ενώ άλλα πέντε μνημεία φωτίστηκαν για πρώτη φορά. Εκτός από το αισθητικό μέρος, η μελέτη για το φωτισμό της Ακρόπολης έχει ως στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών με προβολείς, λαμπτήρες και φακούς πιο φιλικούς στο περιβάλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρόπολη: Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός, προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.