ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξης Κούγιας: Άρθρο κόλαφος κατά Σαββίδη – Τι έγραψε για Άλκη, πολυιδιοκτησία και θεσμικούς φορείς

Για τη δράση της οικογένειας Σαββίδη στα χρόνια που βρίσκεται στην χώρα μας από το 2010 τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.
Αλέξης Κούγιας: Άρθρο κόλαφος κατά Σαββίδη – Τι έγραψε για Άλκη, πολυιδιοκτησία και θεσμικούς φορείς

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ενέδρα από χούλιγκανς, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα της οικογένειας Σαββίδη τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και γενικότερα στην κοινωνική κι επιχειρηματική ζωή του τόπου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας σημειώνει πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει ευνοηθεί επανειλημμένως από τους φορείς της χώρας, κάνοντας λόγο για ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών του δικεφάλου, ενώ ακόμη σχολίασε την περίφημη υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Επίσης όσον αφορά την υπόθεση του Άλκη κάνει λόγο για «σιωπή των θεσμικών ταγών της Θεσσαλονίκης».

Αλέξης Κούγας: Τα σημαντικότερα σημεία του άρθρου του κ. στην εφημερίδα «Τα Νεα»

Η ανθρωποκτονία του αείμνηστου Αλκιβιάδη Καμπανού αναδεικνύει με τον πλέον ακραίο τρόπο την έκπτωση αξιών που έχει κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε επίπεδο οπαδών και σε επίπεδο ιδιοκτητών ομάδων, αλλά και την κυριαρχία στη Θεσσαλονίκη ενός παντοδύναμου επιχειρηματία, ο οποίος επιδεικτικά από το 2010 δηλώνει Έλληνας – έχει, άλλωστε, ελληνικό διαβατήριο – ενώ δεν μιλάει ελληνικά.

Προσωπικά έχω σοκαριστεί από την παντοδυναμία αυτού του ανθρώπου, αφού, ανεξάρτητα με το ποιος είναι πρωθυπουργός, οι κυβερνήσεις γονατίζουν στα πόδια του και διαγωνίζονται οι αρχηγοί του ελληνικού κράτους, όλοι οι πρωθυπουργοί, ποιος θα του κάνει το μεγαλύτερο ρουσφέτι.

Ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς που του χάρισε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, οι οποίες ήταν άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και τις περιόρισε σε 10 εκατομμύρια και ουσιαστικά αγόρασε τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα, με μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πληρώσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και ο Γιάννης Αλαφούζος περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά, ενώ κάποιος θα ανέμενε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθούσε με κάποιον τρόπο να ανακόψει αυτή την κυριαρχία, εφαρμόζοντας τον νόμο, μόλις προέκυψε το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία απαρτίζετο από επίλεκτους δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόρους, οικονομολόγους, γιατί ο παντοδύναμος φεουδάρχης Ιβάν Σαββίδης, χρησιμοποιώντας έναν αχυράνθρωπο – τον ανιψιό του που δήλωνε επάγγελμα σερβιτόρος μέχρι πριν λίγα χρόνια, αγόρασε την ΠΑΕ Ξάνθη, αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, όπως προέβλεπαν οι νόμοι σε μία νύχτα, διά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, αποφάσισε ότι αν επεβάλλετο η νόμιμη τιμωρία και υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ θα είχαμε δήθεν διχασμό των ελλήνων πολιτών και της Ελλάδος γενικότερα (αυτό είναι το κατάντημα) και γιαυτόν τον λόγο μετέτρεψε την ποινή σε μείον 10 βαθμούς και ακολούθως, αγνοώντας τη νομολογία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ μέχρι εκείνη τη στιγμή, με νέα σύνθεση τακτικών δικαστών, την εξαφάνισε τελείως καταξευτελίζοντας την ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το εξευτελιστικό, όμως, είναι ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, μέχρι να αθωωθεί παντελώς ο ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης απειλούσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ότι αν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο, χωρίς έστω και ένας εισαγγελέας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Την ίδια στιγμή, δε, απειλούντο και κατευξετελίζοντο, με επίσημες ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ, ανώτατοι δικαστές που είχαν εφαρμόσει τον νόμο και τη νομολογία που εδέχετο ότι το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ανατρέπεται. Εμπρηστικές συμπεριφορές.

Όλα αυτά, και κυρίως οι εμπρηστικές συμπεριφορές του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ανώτατου «Βεζίρη» – όπως η επίσκεψη συνοδεία δήθεν οπαδών στο γήπεδο του Άρη, στις6 τα ξημερώματα, όπου προκλητικά έπαιζαν τον ύμνο του ΠΑΟΚ για να προκαλέσουν και να εξευτελίσουν τον ιστορικό σύλλογο και τους οπαδούς του, αλλά και οι αναρτήσεις του με μαχαίρια σαν αυτά που ξεκοιλιάζουν ανθρώπους και άλλα εμπρηστικά συνθήματα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -, δημιούργησαν την εντύπωση της εγκληματικής προσωπικότητας, παρόμοιας με αυτούς που ξεκοίλιασαν τον Αλκη και τους δύο φίλους του.

Ήταν υποχρέωσή μου να αναδείξω και να υπενθυμίσω ορισμένα γεγονότα, που συγκεκριμένοι θέλουν να ξεχαστούν, γιατί πληροφορήθηκα ότι μετά την ανάδειξη από εμένα, κατ’ εντολή της οικογένειας του αείμνηστου Αλκη Καμπανού, της τρομακτικής εικόνας του καρφωμένου μαχαιριού στο Ιnstagram του Γιώργου Σαββίδη, η οικογένεια Σαββίδη «συνεδρίασε» για το πώς θα αντιμετωπίσει εμένα προσωπικά και τον τρόπο που υπερασπίζομαι τη μνήμη του αείμνηστου Αλκη και την τραγωδία της δυστυχούς οικογένειάς του.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι δικηγόρος

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλέξης Κούγιας: Άρθρο κόλαφος κατά Σαββίδη – Τι έγραψε για Άλκη, πολυιδιοκτησία και θεσμικούς φορείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.