ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξης Tσίπρας: Κάλεσε σε ντιμπέιτ τον Μητσοτάκη

Διαβάστε αποσπάσματα της ομιλίας του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής
Αλέξης Tσίπρας: Κάλεσε σε ντιμπέιτ τον Μητσοτάκη

Σε ντιμπέιτ σε οποιαδήποτε κανάλι κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης (16/1).

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση με διαφορά 10-15 μονάδες διαφορά γιατί τέτοια νευρικότητα; Γιατί φωνάζετε και στοχοποιείτε; Μήπως ξέρετε τίποτα πραγματικές δημοσκοπήσεις και δεν μας τις λέτε και εμάς να χαρούμε λιγάκι γιατί διαβάζουμε τόσο καιρό τις ψεύτικες;», αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα στυλ θεατρικό, υψηλών τόνων, αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Εν συνεχεία, τόνισε: «Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία».

Όπως σημείωσε είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν, καθώς «ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας».

«Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως υπογράμμισε: «η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

«Δεκατρείς κυβερνήσεις κυβερνούν με κόμματα που δεν έχουν την απόλυτη πλεκοψηφία των βουλευτών και είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας. Εγώ δεν κάνω αυτό, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που το καλοκαίρι του 2015 του ζητούσαν να παραμείνει πρωθυπουργός με μειοψηφία όταν έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 30 βουλευτές. «Δεν μας λέγατε τότε για «κυβέρνηση-κουρελού», συμπλήρωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τον κάλεσε σε ντιμπέιτ, σε οποιοδήποτε κανάλι όπως είπε. «Εσείς έχετε φωνές, εμείς έχουμε επιχειρήματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πήρε τα 151 «ναι» η κυβέρνηση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλέξης Tσίπρας: Κάλεσε σε ντιμπέιτ τον Μητσοτάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.