ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της μπάντας του ΠΝ στο σόου Κοκλώνη – Κάποιοι απαξιώνουν το στράτευμα και δεν σέβονται τίποτα

Το Μαξίμου δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρουσιαστεί η ιστορική Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού ως «ντεκόρ» για ένα πρωτοχρονιάτικο σόου.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της μπάντας του ΠΝ στο σόου Κοκλώνη – Κάποιοι απαξιώνουν το στράτευμα και δεν σέβονται τίποτα

Δεν σταματά η κυβέρνηση να απαξιώνει το κύρος των ενόπλων δυνάμεων με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, δίνοντας την εντύπωση πως η αποδόμηση του στρατεύματος αποτελεί σταθερή επιδίωξη του Μαξίμου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι πολίτες που επέλεξαν να αλλάξουν χρόνο συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς δέκτες, είδαν την θλιβερή εικόνα της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού να «υπηρετεί» το Πρωτοχρονιάτικο σόου του Νίκου Κοκλώνη!

Αυτή η ντροπιαστική εικόνα οπωσδήποτε χρεώνεται στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, άλλα υπάρχει η αίσθηση πως το τελικό «οκ» για αυτήν την ανάρμοστη τηλεοπτική συμμετοχή δόθηκε από πιο πάνω, δηλαδή από το ίδιο το Μαξίμου.

Η μπάντα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ιδρύθηκε το 1879 και για 144 χρόνια έχει συνοδεύσει τις πιο ένδοξες και σημαντικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Η πορεία της στον χρόνο φέρει ένα μεγάλο ειδικό βάρος που συνδέεται άρρηκτα με τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας. Δεν μπορεί μια τέτοια μπάντα να γίνεται τηλεοπτικός «μαϊντανός» για τις ανάγκες ενός φανταχτερού σόου κάποιου τηλεπαρουσιαστή που «πουλάει» υπερπαραγωγές σε ένα ιδιωτικό κανάλι.

Σε μια χρονική περίοδο που οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, το ΥΠΕΘΑ περιφέρει την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σαν ντεκόρ σε «σαλόνια» των «celebrities».

Δεν φτάνουν οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και κορυφαίων αξιωματικών, δεν φτάνει ο ύπουλος αφοπλισμός των νησιών με την δικαιολογία της ενίσχυσης της Ουκρανίας, δεν φτάνει η καθολική υποτίμηση του στρατεύματος που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για χαμαλοδουλειές και θελήματα, τώρα έχουμε και ιστορικές στρατιωτικές μπάντες να παίζουν τον ρόλο διασκεδαστή σε διαγωνισμούς τραγουδιού της showbiz.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που τα τελευταία χρόνια μια στρατιωτική μπάντα αντιμετωπίζεται με ασέβεια από το πολιτικό σύστημα. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εορτή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας το 2021 είχε αποκλείσει την συμμετοχή της στρατιωτικής μπάντας της ΑΣΔΕΝ, γιατί μάλλον την… ενοχλούν τα όσα πρεσβεύουν οι στρατιωτικές μπάντες. Με λίγα λόγια οι στρατιωτικές μπάντες συχνά – πυκνά δεν παρευρίσκονται εκεί που θα έπρεπε, και παρευρίσκονται εκεί που δεν θα έπρεπε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της μπάντας του ΠΝ στο σόου Κοκλώνη – Κάποιοι απαξιώνουν το στράτευμα και δεν σέβονται τίποτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.