ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλύπητα βομβαρδίζει την ακρίβεια η κυβέρνηση: «Είναι σα να μειώσαμε τον ΕΦΚ και να βάλαμε πλαφόν» είπαν Σκρέκας – Πέτσας

«Σαν επιβολή πλαφόν» και «σαν μείωση του ΕΦΚ» περιγράφουν τα νέα μέτρα για την ακρίβεια Κ. Σκρέκας και Σ. Πέτσας. «Θα ‘ναι σα να μπαίνει η άνοιξη» απαντά ο τυραννισμένος λαός.
Αλύπητα βομβαρδίζει την ακρίβεια η κυβέρνηση: «Είναι σα να μειώσαμε τον ΕΦΚ και να βάλαμε πλαφόν» είπαν Σκρέκας – Πέτσας

Ακρίβεια: Μια ακόμα παγκόσμια καινοτομία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής ήρθε να προσθέσει στο ζηλευτό καλεντάρι της η κυβέρνηση. Αφού ο λαός έμαθε από τους φωστήρες διαχείρισης της ακρίβειας πως το να κρατάς αμείωτο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είναι μέτρο… κοινωνικής δικαιοσύνης, τώρα το Μαξίμου μας εισάγει στο νέο level πολιτικού μεγαλείου παρουσιάζοντας το «οιωνεί πλαφόν».

Όταν ρωτήθηκε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για το αν θα έρθει εκείνη η άγια μέρα που θα βάλουν πλαφόν στις τιμές, εκείνος απάντησε:

«Μα τα μέτρα που πήραμε είναι ένα οιωνεί πλαφόν. Εμείς τι κάνουμε; Αυτό που λέει η αντιπολίτευση το έχει εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο».

Θα είναι σα να υπάρχει πλαφόν, άλλα δεν θα υπάρχει μας είπε ο γίγαντας του πολιτικού πνεύματος Κώστας Σκρέκας. Εμείς θα κάνουμε ότι βάλαμε πλαφόν και εσείς (ο λαός) θα κάνετε πως χτυπήθηκε αλύπητα η ακρίβεια. Και θα πορευόμαστε μια χαρά σαν χώρα. Και ο κ. Σκρέκας θα συνεχίσει να κάνει τον οιωνεί υπουργό Ενέργειας, και να εμπαίζει τον λαό κατάμουτρα.

Όταν δε ο κ. Σκρέκας ρωτήθηκε για τους εφιαλτικούς λογαριασμούς ρεύματος και για το αν θα είναι ασήκωτοι, ο υπουργός απάντησε με αφοπλιστική πυγμή: «Όχι, οι λογαριασμοί δεν θα είναι ασήκωτοι. Θα είναι φουσκωμένοι».

Καταλήξαμε δηλαδή από τα λεγόμενα του πολιτικού που διαχειρίζεται την ενέργεια στη χώρα μας, πως το πλαφόν είναι σαν πλαφόν και οι λογαριασμοί δεν θα είναι ακόμα αιτία για να κλάψεις πικρά, άλλα για να βουρκώσεις περιμένοντας τα χειρότερα.

Μαθήματα υψηλής πολιτικής και ο Στέλιος Πέτσας 

Τέτοιο ιδιοφυές αφήγημα δεν θα μπορούσε βέβαια να μην χρησιμοποιηθεί και από άλλα κυβερνητικά στελέχη που χαρακτηρίζονται για την ευθύτητα τους. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Σκρέκα κινήθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Το ίδιο πρωί, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1, ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν μειώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: «επειδή θα ήταν οριζόντια η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μειώσει, εμμέσως, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, δίνοντας επιδότηση στο λίτρο».

Μπορεί να σας φαίνεται πως δεν έχουμε μείωση του ΕΦΚ, εξηγεί στον αδαή λαό ο κ. Πέτσας, άλλα μην βγάζετε τέτοια απόλυτα συμπεράσματα γιατί τα φαινόμενα απατούν. Ο ΕΦΚ μειώθηκε εμμέσως αφού η κυβέρνηση έδωσε 22 ολόκληρα λεπτά επιδότησης για το κάθε λίτρο βενζίνης, που μεταφράζονται στο τεράστιο ποσό των 13 ευρώ τον μήνα.

Άλλωστε τι είμαστε για να μειώσουμε οριζοντίως τον ΕΦΚ, όπως κάνουν τόσες Ευρωπαϊκές χώρες, τίποτα προβλέψιμοι πολιτικοί που στερούνται φαντασίας; Η κυβέρνηση βομβαρδίζει την ακρίβεια με πρωτοποριακές παρεμβάσεις, άλλα ο αχάριστος λαός δεν λέει να το εκτιμήσει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλύπητα βομβαρδίζει την ακρίβεια η κυβέρνηση: «Είναι σα να μειώσαμε τον ΕΦΚ και να βάλαμε πλαφόν» είπαν Σκρέκας – Πέτσας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.