ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλκοολόμετρα: Δεν θα ανάβει η μηχανή αν «μυρίσουν» αλκοόλ! – Εφαρμόζονται από το καλοκαίρι

Από το προσεχές καλοκαίρι τα αλκοολόμετρα θα τοποθετούνται υποχρεωτικά στα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλκοολόμετρα: Δεν θα ανάβει η μηχανή αν «μυρίσουν» αλκοόλ! – Εφαρμόζονται από το καλοκαίρι

Αλκοόλ και οδήγηση τέλος! Αυτό το στόχο έχουν τα νέα αλκοολόμετρα που έρχονται από το προσεχές καλοκαίρι και θα αλλάξουν τελείως τα δεδομένα στο αλκοτέστ όπως το γνωρίζαμε ως τώρα.

Οι συσκευές μέτρησης αλκοόλ στο αίμα του οδηγού θα τοποθετούνται υποχρεωτικά στα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα και με τις οδηγίες της Κομισιόν όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που θα πωλούνται στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξοπλίζονται υποχρεωτικά με αλκοολόμετρο, όπως είναι προγραμματισμένο να ισχύσει από τις τον Ιούλιο του 2022.

Επίσης προβλέπεται επέκταση του μέτρου και σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων που θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2024.

Οι συσκευές αυτές θα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 6 Ιουλίου του 2022 και έπειτα.

Η χρήση του προεγκατεστημένου συστήματος εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ από τον οδηγό θα είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου δεν θα θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα του οχήματος.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο οδηγός δεν έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ τότε το όχημα θα εκκινεί ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα παραμένει ακινητοποιημένο, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα carandmotor.gr

Αν στα όσα αναφέρουμε πιο πάνω προσθέσει κανείς την πρόταση που συζητείται ήδη για τον μηδενισμό των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το φαινόμενο των μεθυσμένων οδηγών στους δρόμους της Ευρώπης θα μειωθεί δραστικά, αν όχι εκλείψει εντελώς.

Δείτε παρακάτω ρεπορτάζ για τα αλκοολόμετρα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλκοολόμετρα: Δεν θα ανάβει η μηχανή αν «μυρίσουν» αλκοόλ! – Εφαρμόζονται από το καλοκαίρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.