ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλα αντ’ άλλων ο Μαρινάκης για τα χρωματιστά τιμολόγια: Ο κόσμος δεν τα κατανοεί, αλλά τον συμφέρουν επειδή το λέει η κυβέρνηση!

Τρικυμία εν κρανίω είχε ο Παύλος Μαρινάκης, όταν τον ρώτησαν για το αν θεωρεί ότι τα χρωματιστά τιμολόγια είναι εύκολα να κατανοηθούν
Άλλα αντ’ άλλων ο Μαρινάκης για τα χρωματιστά τιμολόγια: Ο κόσμος δεν τα κατανοεί, αλλά τον συμφέρουν επειδή το λέει η κυβέρνηση!

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Άλλα αντ’ άλλων απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την… τετραχρωμία στους νέους λογαριασμούς ρεύματος που ήρθαν στις ζωές των καταναλωτών για να τους μπερδέψουν ακόμα περισσότερο, σαν να μην έφτανε το ότι πληρώνουν «χρυσό» το ρεύμα στην Ελλάδα – σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες που είναι φθηνότερο.

Μην μπορώντας να δικαιολογήσει τις πολύπλοκες μορφές χρεώσεων στους λογαριασμούς για τους οποίους χρειάζεται ο καταναλωτής να είναι μαθηματική διάνοια για να τους αναλύσει, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε μια αλλοπρόσαλλη δήλωση που στερείται κάθε λογικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει στην απλούστατη ερώτηση, αν θεωρεί ότι τα νέα τιμολόγια ρεύματος, τα χρωματιστά, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 είναι εύκολο να τα αντιληφθούν οι καταναλωτές.

Και στην απίστευτη απάντηση που έδωσε ο κ. Μαρινάκης, ούτε λίγο – ούτε πολύ υποστήριξε ότι μπορεί οι καταναλωτές να μην καταλαβαίνουν «που πάνε τα τέσσερα», αλλά είναι για… καλό τους επειδή αυξάνεται ο ανταγωνισμός στους παρόχους! Δηλαδή ο πολίτης μπορεί ούτε καν να καταλαβαίνει ποιο «χρώμα» λογαριασμού (μπλε, πράσινος, κίτρινός ή πορτοκαλί) τον συμφέρει να διαλέξει σύμφωνα με τις καταναλωτικές ανάγκες και συνήθειες του, αλλά όλο αυτό το μπάχαλο είναι προς το… συμφέρον του καταναλωτή, επειδή το αποφάσισε η κυβέρνηση!

«Προφανώς, η συνολική κατανόηση όλων των επιμέρους πτυχών μιας διαδικασίας η οποία βάζει κανόνες, όρια και ουσιαστικά δίνει δύναμη στον καταναλωτή, από την αρχή της μέχρι το τέλος της σίγουρα δεν είναι εύκολη διαδικασία», είπε ο Παύλος Μαρινάκης φανερώνοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να εξηγήσει γιατί μπλέκει τους καταναλωτές σε δισεπίλυτους λογιστικούς γρίφους.

Η λογική λέει ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν βοηθά και δεν το καταλαβαίνει ο καταναλωτής, τότε πολύ απλά δεν γίνεται για τον καταναλωτή, αλλά γίνεται για να παρέχει ευελιξία στις ληστρικές χρεώσεις των παρόχων, μέσα από ακαταλαβίστικες παραμέτρους και «ψιλά γράμματα».

Αφού ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι η επιλογή «χρώματος» στο τιμολόγιο του ρεύματος είναι μια δύσκολη υπόθεση, αμέσως μετά αποθέωσε το «random» πράσινο τιμολόγιο που θα παίρνουν όλοι όσοι δεν λύσουν τις μαθηματικές «εξισώσεις» της κυβέρνησης. Και το πράσινο είναι καλό και πάλι γιατί το λέει… εκείνος.

«Γιατί είναι το πράσινο τιμολόγιο υπέρ του καταναλωτή; Είναι υπέρ του καταναλωτή γιατί ενισχύει τον ανταγωνισμό και αυτό θεωρούμε εμείς, στην πράξη θα κριθεί, ότι θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Και μόνο αν θυμηθεί κανείς ότι στη ΝΔ υπόσχονταν πτώση των τιμών όταν ξεπουλούσαν το πλειοψηφικό ποσοστό της ΔΕΗ σε ιδιώτες, για να έρθει τελικά το σάρωμα της ακρίβειας, προϊδεάζεται και τώρα για τι… πτώση τιμών θα δούμε. Ο καταναλωτής μπορεί να μη βγάζει άκρη ακόμα με το πράσινο τιμολόγιο και τα άλλα χρώματα, αλλά για το μόνο που είναι σίγουρος είναι ότι η κυβέρνηση διαπρέπει στο «πράσσειν άλογα» και τα «πράσινα άλογα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλλα αντ’ άλλων ο Μαρινάκης για τα χρωματιστά τιμολόγια: Ο κόσμος δεν τα κατανοεί, αλλά τον συμφέρουν επειδή το λέει η κυβέρνηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.