Άλλα αντ’ άλλων ο Μητσοτάκης για Τέμπη: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες» είπε, ενώ έχει αφήσει Άδωνι και Βορίδη να αλωνίζουν
Παραβλέποντας τις χυδαίες δηλώσεις των υπουργών του, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως εγγυητής... ενότητας και παίζει το χαρτί της «αποσταθεροποίησης»
Στο συλλαλητήριο της 28ης Φεβρουαρίου για τα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Επιμένοντας να μην ακούει το εκκωφαντικό μήνυμα του λαού, ο πρωθυπουργός δεν άφησε ούτε μια πτυχή του θέματος που να μην διαστρεβλώσει με τη προπαγάνδα που του ορίζουν οι επικοινωνιολόγοι του.
Αρχικά στην τοποθέτησή του είπε για τα Τέμπη ότι «είναι ένα εθνικό δράμα που πρέπει να ενώνει κάτω από το αίτημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης αλλά και της σύγκρουσης με λάθη χρόνιες ανεπάρκειες και κακοδαιμονίες του κρατικού μηχανισμού που αποδείχθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023».
Αυτή η δήλωση είναι παραλλαγή της χιλιοειπωμένης φράσης από τον πρωθυπουργό, ότι στα Τέμπη γενικά και αόριστα «συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό». Σαν να μην υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για όλο το καθεστώς διαφθοράς στο σιδηρόδρομο που προκάλεσε τελικά το έγκλημα στα Τέμπη.
Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι: «μεθαύριο πάρα πολλοί συμπολίτες θα βρεθούν στις πλατείες για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων για να στείλουν το αυτονόητο μήνυμα να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να απαιτήσουν από την πολιτεία δικαιολογημένα καλές και ασφαλείς συγκοινωνίες. Σίγουρα θα υπάρξουν και αυτοί που θα διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης όμως η πολιτεία έχει χρέος να μεριμνήσει ότι όποιος θέλει μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του για έκφραση.».
Ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα. Στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη δεν θα υπάρχουν κάποιοι που θα ζητήσουν να λάμψει η αλήθεια και κάποιοι… άλλοι που θα διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης. Θα υπάρχει ένας ενωμένος λαός που θεωρεί ήδη ότι κυβέρνηση και συγκάλυψη είναι ένα και το αυτό. Και ότι οι κυρίως ένοχοι που πρέπει να τιμωρηθούν είναι πρόσωπα της κυβέρνησης. Με λίγα λόγια ο κόσμος ζητά από την ίδια την κυβέρνηση να σταματήσει να αποκρύπτει την αλήθεια.
Εδώ φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης την τελευταία στιγμή παίρνει αποστάσεις από τη «γραμμή» Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε που και οι δύο εδώ και μέρες υποστηρίζουν ότι το συλλαλητήριο θα έχει ξεκάθαρα αντι-μητσοτακικό χαρακτήρα.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι: «η αστυνομία θα είναι εκεί για να προστατεύσει τους συμμετέχοντες και το συνταγματικό δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης. Είναι στάση ευθύνης που αναμένουμε και από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις».
Εδώ έχουμε έναν υπαινιγμό του Μητσοτάκη ότι καραδοκεί ώστε να αμαυρώσει τη συγκέντρωση αν συμβούν τυχόν επεισόδια, που όμως είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που εκτελούν παρακρατικές εντολές. Αυτό είδαμε να συμβαίνει στη συγκέντρωση της 26ης Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, με τα φιλοκυβερνητικά μέσα να ασχολούνται με τα επεισόδια αντί να δείχνουν το 1 εκατομμύριο κόσμου που συγκεντρώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν το συλλογικό πένθος σε μια ευκαιρία εθνικού διχασμού, να καπηλευτούν τον πόνο ως μοχλό των δικών τους σκοπιμοτήτων και να υποβιβάσουν την οδύνη σε ένα φτηνό κομματικό σύνθημα. Είναι φανερή η απόπειρα ορισμένων κύκλων να μεταβάλουν το κλίμα της εθνικής συγκίνησης σε ένα κλίμα αποσταθεροποίησης», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός έχει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για καλλιέργεια εθνικού διχασμού, τη στιγμή που τα δύο δεξιά του «χέρια», ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, καλούν τους νεοδημοκράτες να αντιδράσουν «με οργή» στις αιτιάσεις για συγκάλυψη, λένε ότι όσοι πάνε στο συλλαλητήριο «στηρίζουν την Κωνσταντοπούλου» και στοχοποιούν τη Μαρία Καρυστιανού ως πολιτικά υποκινούμενο πρόσωπο που «δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο». Επομένως αν κάποιος επιδιώκει το διχασμό, εκείνος είναι ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης πρώτα απ’ όλους, παροτρύνοντας Βορίδη και Γεωργιάδη να εκστομίζουν αυτές τις αθλιότητες.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη «διακίνηση χυδαίων μηνυμάτων στο διαδίκτυο» που «έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν είναι τυχαίο ότι ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης έφτασε να μιλάει για κυβέρνηση δολοφόνων ή να υιοθετεί προκλητικά συνθήματα για να αναπνεύσουμε πρέπει να τους ανατρέψουμε».
Ο πρωθυπουργός ενοχλείται για τις αγανακτισμένες αντιδράσεις των πολιτών, όμως για τα εκατοντάδες γαλάζια «τρολ» που γράφουν χυδαιότητες στα social για τους συγγενείς των νεκρών δεν φαίνεται να έχει την ίδια ευαισθησία. Ούτε καν έχει την εντιμότητα να καταδικάσει τα εμετικά σχόλια του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος πολιτεύτηκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές του 2019 και του 2023.
Σε ένα αφήγημα που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι «Ή Μητσοτάκης ή… τανκς», ο πρωθυπουργός εμφάνισε τον εαυτό του ως τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας, δηλώνοντας ότι: «η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να λάμψει η αλήθεια. Δεν θέλει να κατρακυλήσουμε εν μέσω αυτής της αβέβαιης διεθνούς πραγματικότητας σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης αστάθειας».
Το ζήτημα είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί περιβάλλον παρατεταμένης αστάθειας, όπως τη βιώνει σήμερα το 80% του ελληνικού λαού που καταγγέλλει το καθεστώς συγκάλυψης και το – υπό κατάρρευση- κράτος δικαίου.
«Παρά αυτό το κλίμα διχασμού και έντασης εμείς είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες και τους πολλούς που θα τιμήσουν την επέτειο αθόρυβα και χωρίς συνθήματα», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός επιμένοντας να κάνει το μαύρο – άσπρο.
Οι «πολλοί» θα τιμήσουν την επέτειο και με θόρυβο και με συγκεκριμένα συνθήματα κατά του κουκουλώματος του μεγαλύτερου εγκλήματος της μεταπολίτευσης. Ούτε οι οικογένειες των θυμάτων, ούτε ο λαός που τις στηρίζει, δεν απειλούν τη δημοκρατία. Τον διχασμό τον προκαλεί η κυβέρνηση που όχι μόνο δεν ενώνει τους Έλληνες, αλλά τους στοχοποιεί και επιχειρεί με κάθε τρόπο να φιμώσει τη λαϊκή φωνή.