ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2019 Ελλάδα: Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας

Αλλαγή ώρας 2019 Ελλάδα: Ακόμα μία χρονιά στη χώρα μας, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, αλλάζει η ώρα και τα ρολόγια ρυθμίζονται στη θερινή. Την Κυριακή 31 Μαρτίου λοιπόν, στις 03:00, τα ξημερώματα, θα πρέπει να πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00. Ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν και πλέον η Ελλάδα...
Αλλαγή ώρας 2019 Ελλάδα: Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας

Αλλαγή ώρας 2019 Ελλάδα: Ακόμα μία χρονιά στη χώρα μας, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, αλλάζει η ώρα και τα ρολόγια ρυθμίζονται στη θερινή.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου λοιπόν, στις 03:00, τα ξημερώματα, θα πρέπει να πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.

Ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν και πλέον η Ελλάδα δεν θα μπαίνει και εκείνη στη διαδικασία αλλαγής ώρας.

Αλλαγή ώρας 2019 Ελλάδα: Όπως αποφάσισε η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλλαγή θα σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου το 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Από την άλλη μεριά τα κράτη – μέλη που θέλουν τη χειμερινή ώρα, θα κάνουν την αλλαγή και θα παραμείνουν σε αυτή, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Αξίζει να αναφερθεί πως η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην αλλαγή ώρας το 1932, ωστόσο το τότε εγχείρημα δεν στέφθηκε υπό επιτυχία. Έτσι το 1975 με τις επιπτώσεις της πετρελαϊκής κρίσης, η εφαρμογή της θερινής ώρα κρίθηκε απαραίτητη, εφαρμόζεται από τότε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας 2019 Ελλάδα: Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.