ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2019: Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Αλλαγή ώρας 2019: Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 αλλάζει η ώρα.
Αλλαγή ώρας 2019: Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Αλλαγή ώρας 2019: Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 αλλάζει η ώρα.

Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η ώρα αλλάζει και γίνεται θερινή. Στις 03:00, τα ξημερώματα, την Κυριακή στις 31 Μαρτίου, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 04:00.

Αυτή αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες αλλαγές της ώρας, αφού με απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς!

Κάπως έτσι, δίνεται το δικαίωμα της επιλογές στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αλλαγή ώρας 2019. Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε με ψήφισμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της».

Σε δημόσια διαβούλευση που έκανε η Κομισιόν το 2018 σύμφωνο με τη διακοπή των αλλαγών τάχθηκε το 84% των Ευρωπαίων πολιτών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας 2019: Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.