ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε πάμε τα ρολόγια 1 ώρα πίσω

Η στιγμή για την αλλαγή ώρας για το 2021 έφτασε. Μάθετε πότε πάμε τα ρολόγια 1 ώρα πίσω.
Αλλαγή ώρας 2021: Πότε πάμε τα ρολόγια 1 ώρα πίσω

Αλλαγή ώρας 2021: Έτοιμοι να αλλάξουν όλοι την ώρα στα ρολόγια τους είναι οι πολίτες, καθώς η στιγμή που θα γυρίσουν τα ρολόγια 1 ώρα πίσω πλησιάζει!

Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή, στις 31 Οκτωβρίου, όλα τα ρολόγια θα πάνε μια ώρα πίσω, καθώς η ώρα θα μετατραπεί και το 2021 από θερινή σε χειμερινή.

Αν και το 2019, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ψηφίσει να πάψει να υφίσταται αυτή η αλλαγή κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, κάτι τέτοιο δεν τέθηκε σε εφαρμογή για την φετινή χρονιά.

Αυτοί όμως που θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ούτως ώστε να μην μπερδευτούν, είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους smartphones ή smartwach.

Οι συγκεκριμένοι χρήστες των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ρολογιών, δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν την ώρα, καθώς οι συσκευές αυτές είναι προγραμματισμένες για να αλλάζουν μόνες τους την ώρα.

Μάλιστα, αν κάποιος επιχειρήσει να την αλλάξει μόνος του, τότε η ώρα θα πάει πίσω, δύο ώρες αντί για μία που είναι το σωστό.

Με αυτόν τρόπο, μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα αλλάξει η ώρα, η οποία και μέχρι σήμερα έχει θεσπιστεί για συγκεκριμένους λόγους, που σχετίζονται και με την έλλειψη ύπνου.

Τέλος, ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας για το 2021, εξέδωσε και το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να υπενθυμίσει στους πολίτες πως οι δείκτες των ρολογιών θα μετακινηθούν και φέτος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών για την αλλαγή ώρας 2021:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..»

https://youtu.be/K01w7yl0qGI

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας 2021: Πότε πάμε τα ρολόγια 1 ώρα πίσω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.