ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2021: Τι να προσέξουμε και αυτή τη φορά

Τι πρέπει να προσέξουμε και φέτος αναφορικά με την αλλαγή ώρας για το 2021.
Αλλαγή ώρας 2021: Τι να προσέξουμε και αυτή τη φορά

Αλλαγή ώρας 2021: Η στιγμή που η ώρα θα αλλάξει κοντοζυγώνει και όλοι θα πρέπει να φανούν προσεκτικοί και φέτος προκειμένου να μην την πατήσουν!

Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου, όλοι θα κληθούν να αλλάξουν τα ρολόγια τους και να τα πάνε μια ώρα πίσω καθώς η ώρα θα μετατραπεί και το 2021 από θερινή σε χειμερινή, έστω και αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει το 2019, να σταματήσει να αλλάζει η ώρα, κάτι που είχε καθιερωθεί μέχρι σήμερα για συγκεκριμένους λόγους.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη εξαιτίας της πανδημίας και το πότε θα συμβεί αυτό αναμένεται να το αποφασίσει στο μέλλον το συμβούλιο της Ε.Ε. όπου και θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί των 27 κρατών που αποτελούν μέλη.

Έτσι για ακόμη μια φορά θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί καθώς, αν είναι 14:00 το μεσημέρι θα πρέπει να αλλάξουν την ώρα στις 13:00, κάτι που όμως δεν αφορά όσους έχουν smartphones και smartwatch.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω συσκευές είναι προγραμματισμένες ούτως ώστε να αλλάζουν από μόνες τους την ώρα σε αυτή την περίπτωση, με αποτέλεσμα, αν κάποιος χρήστης επιχειρήσει να την αλλάξει από μόνος του, αυτή να πάει δύο ώρες πίσω!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών για την αλλαγή ώρας 2021:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας 2021: Τι να προσέξουμε και αυτή τη φορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.