ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας 2022: Τι θα κάνουμε φέτος;

Τι θα γίνει φέτος με την αλλαγή της ώρας; Θα επιστρέψουμε στη χειμερινή ή θα μείνουμε όπως είμαστε;
Αλλαγή ώρας 2022: Τι θα κάνουμε φέτος;

Αρκετά μεγάλο μπέρδεμα έχει γίνει με την αλλαγή της ώρας για το 2022, αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό που είχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες κράτη-μέλη θα έπρεπε να αποφασίσουν σε ποια ώρα θα μείνουν.

Ωστόσο όπως φαίνεται η κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και η πανδημία άλλαξε τελείως το σχεδιασμό και ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση.

Αυτό δήλωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή της ώρας, απάντησε:

«Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα».

Έτσι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει και φέτος την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου να αλλάξουν τα ρολόγια τους και να τα πάνε μία ώρα πίσω.

Αυτό θα γίνει στις 30/10 και μένει να δούμε πλέον αν θα αλλάξει πάλι ο σχεδιασμός της ΕΕ και δούμε αλλαγές στο θέμα αυτό στο μέλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας 2022: Τι θα κάνουμε φέτος;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.