Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Αλλαγή ώρας: Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών για το τι θα γίνει

Συντάκτης Γιώργος Διπλοΐδης Γιώργος Διπλοΐδης
Αλλαγή ώρας: Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών για το τι θα γίνει

Όπως αποφάσισε το Υπουργείο Μεταφορών, η αλλαγή της ώρας θα γίνει και φέτος στην Ελλάδα. Έτσι στις 31 Οκτωβρίου θα πάμε τα ρολόγια μας, μία ώρα πίσω.

Η Αλλαγή ώρας σε χειμερινή θα πραγματοποιηθεί τελικά και φέτος με το υπουργείο μεταφορών να κάνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί.

H αλλαγή της ώρας θα γίνει κανονικά και φέτος στην Ελλάδα, από θερινή θα μετατραπεί σε χειμερινή. Έτσι θα πρέπει να πάμε τα ρολόγια μας, μία ώρα πίσω.

Δηλαδή αν θα είναι τρεις το μεσημέρι θα πρέπει να την αλλάξουμε σε δύο. Η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 31 Οκτωβρίου.

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο χρόνια πριν (2019), να ψήφισε υπέρ, στο να σταματήσει να αλλάζει η ώρα. Όμως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Αν τελικά καταργηθεί η αλλαγή στην ώρα θα το αποφασίσει το συμβούλιο που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου θα πάρουν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί των 27 χωρών.

Οι οποίοι φαίνεται να προβληματίζονται αν μπορεί ο κόσμος να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..»

Δημοφιλη Αρθρα