ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Θα πάμε τελικά τα ρολόγια 1 ώρα πίσω; Τί έχει συμβεί

Απάντηση στο ερώτημα για την αλλαγή ώρας αυτόν τον Οκτώβριο αναζητούσαν οι πολίτες και τελικά αυτή δόθηκε.
Αλλαγή ώρας: Θα πάμε τελικά τα ρολόγια 1 ώρα πίσω; Τί έχει συμβεί

Ερωτηματικό αποτέλεσε το εάν θα έχουμε κανονικά μέσα στον Οκτώβριο την καθιερωμένη αλλαγή ώρας στα ρολόγια μας, όπως συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η απάντηση για το αν θα ξεκινήσει κανονικά και φέτος το χειμερινό ωράριο δόθηκε και η ώρα θα αλλάξει κανονικά από θερινή σε χειμερινή.

Ως είθισται, την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, που φέτος πέφτει 31/10 καθώς λόγω της πανδημίας τα σχέδια για τη χειμερινή ώρα πήραν αναβολή και έτσι όταν η ώρα πάει 04:00 την Κυριακή (31/10) τα ρολόγια αυτόματα θα πρέπει ν γυρίσουν στις 03:00.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το φινάλε στην αλλαγή ώρας αφορούσε τον Μάρτιο 2021 για όσες χώρες της ΕΕ επιθυμούν να παραμείνουν μόνιμα στη θερινή ώρα.

Από την άλλη, οι χώρες-μέλη, που θέλουν τη χειμερινή ώρα, η τελευταία αλλαγή αναμενόταν να γίνει αυτόν τον Οκτώβρη,

Ωστόσο, το θέμα πρέπει να κλειδώσει οριστικά και να αποκτήσει νομική ισχύ μέσω του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ακόμη δεν έχει πάρει οριστική θέση.

«Έχει φρενάρει η πρόταση», δήλωσε χαρακτηριστικά στη The Journal, η Ιρλανδή ευρωβουλευτής Ντέιρντρε Κλουν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας: Θα πάμε τελικά τα ρολόγια 1 ώρα πίσω; Τί έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.