ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Τι θα γίνει τελικά στο τέλος Οκτωβρίου;

Τι θα γίνει φέτος με την αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή; Θα υπάρξει αλλαγή και αν ναι πότε;
Αλλαγή ώρας: Τι θα γίνει τελικά στο τέλος Οκτωβρίου;

Η αλλαγή ώρας και η κατάργηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως βρίσκεται σε στασιμότητα παρά την σχετική απόφαση το 2019.

Πριν τον κορονοϊό, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αποφασίσει τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα, από τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο,  με την εξάπλωση της πανδημίας και με όσα επακολούθησαν δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα.

Η κατάργηση λοιπόν της αλλαγής της ώρας από θερινή σε χειμερινή και αντίστροφα φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε αυτό το φθινόπωρο.

Μια ώρα πίσω θα γυρίσουν λοιπόν τα ρολόγια τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Φέτος η αλλαγή ώρας θα γίνει στις 31 του επόμενου μήνα. Οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και θα νυχτώνει πια πολύ νωρίτερα.

Η αλλαγή του Μαρτίου το 2022 πίσω στη θερινή ώρα πιθανότατα να συμβεί επίσης κανονικά.

Το γεγονός σχολιάστηκε και στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega «Ελένη».  Η Ελένη Μενεγάκη μάλιστα απόρησε με το θέμα το οποίο σχολιάζουν εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια αλλά και με το πως επηρεάζει η πανδημία του Κορονοϊου την απόφαση.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας: Τι θα γίνει τελικά στο τέλος Οκτωβρίου;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις