ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλαξε το «τροπάρι» και ο Ν. Καπραβέλος: «Ανέφικτη η ανοσία αγέλης – Απαιτούνται νέα εμβόλια»!

Μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη, και ο Νίκος Καπραβέλος παραδέχθηκε πως η ανοσία της αγέλης είναι ανέφικτη.
Άλλαξε το «τροπάρι» και ο Ν. Καπραβέλος: «Ανέφικτη η ανοσία αγέλης – Απαιτούνται νέα εμβόλια»!

Ένας – ένας οι «ειδικοί» αποσύρουν τη στήριξη τους στο απατηλό αφήγημα της ανοσίας της αγέλης  που (οι ίδιοι) πουλούσαν για μήνες από τα τηλεοπτικά κανάλια. Τα εμβόλια παρουσιάστηκαν σαν πανάκεια ακόμα και για την αποφυγή της νόσησης, και τώρα η μετάλλαξη όμικρον «θερίζει» μεταδιδόμενη ανάμεσα σε εμβολιασμένους που νοσούν. Μετά την ξεκάθαρη ομολογία του Γκίγκα Μαγιορκίνη χθες που δήλωσε πως «ανοσία της αγέλης δεν υφίσταται και δεν μπορεί να επιτευχθεί», τώρα και ο Νίκος Καπραβέλος άλλαξε… το τροπάρι και αποκλείει το σενάριο επίτευξης ανοσίας.

Και αντί ο κ. Καπραβέλος να απολογηθεί για το ανυπόστατο αφήγημα που παρουσίαζε επί 1μισο χρόνο, πιέζοντας βάσει αυτού για απάνθρωπα μέτρα και υποχρεωτικότητες, μας πληροφορεί πως χρειάζονται… νέα εμβόλια.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο κορονοϊός μας έχει ξεγελάσει όλους, έχει αλλάξει την εικόνα, παρακάμπτει και τα εμβόλια άρα η ανοσία πλέον απομακρύνεται. Βλέπουμε ότι οι παραλλαγές απαιτούν νέα εμβόλια, επομένως η ανοσία αγέλης δεν είναι εφικτή στο άμεσο διάστημα και οι μεταλλάξεις θα είναι συνεχώς μπροστά μας».

Και συνέχισε λέγοντας πως «μέσα στο 4ο κύμα μας προέκυψε η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, το αποτύπωμα της οποίας έχει αρχίσει να φαίνεται ήδη. Οι πρώτοι ασθενείς με Όμικρον χτύπησαν ήδη την πόρτα της εντατικής, έχουμε διασωληνωμένους άλλα και τα μηνύματα που παίρνουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι στο κατακόκκινο, καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων, είναι ότι δίνει νοσηρότητα και θανάτους».

Βέβαια δεν γνωρίζει κανείς από πού αντλεί τόση… έμπνευση για θανατολογία και κινδυνολογία ο κ. Καπραβέλος, από τη στιγμή που μετά την επικράτηση της Όμικρον όλο και περισσότερες χώρες ξεκινούν να αποσύρουν τα περιοριστικά μέτρα, γιατί δεν βλέπουν τον λόγο να υπάρχουν.

Όμως αντί ο κ. Καπραβέλος να θίξει το θέμα της τραγικής δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, που μας έχει οδηγήσει να φτάσουμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην εκτόνωση της πανδημικής κρίσης, επιστρατεύει μια επιχειρηματολογία «μία από τα ίδια». Δηλαδή ανακυκλωμένη κινδυνολογία, κατατρομοκράτηση, υπόσχεση «σωτηρίας» από «νέα εμβόλια».

Ελαφρά τη καρδία λέει τώρα πως ο κορονοϊός… «τον ξεγέλασε», ενώ επί μήνες ζητούσε από πολιτικούς να θεσπίσουν νόμους (!) για να εμβολιαστούν άπαντες οι πολίτες ακόμα και παρά τη θέληση τους, στήριζε σθεναρά τον υγειονομικό ρατσισμό και τους διαχωρισμούς, χαρακτήριζε αμόρφωτους και άμυαλους όσους δεν εμβολιάζονται, ξόδευε «εργατοώρες» για προώθηση των σκευασμάτων που τελικά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά στην ανοσία του πληθυσμού.

Τόση μανία, βασισμένη πάνω σε ένα… ξεγέλασμα, δεν τιμά και τόσο έναν επιστήμονα. Αυτός που ξεγελάστηκε σίγουρα, είναι ο ελληνικός λαός. Που πίστεψε το αφήγημα περί ασφάλειας και ελευθερίας, και όχι μόνο δεν πήρε αυτό που του υποσχέθηκαν, άλλα βρέθηκε εκτεθειμένος ανάμεσα σε ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας, σε μεταλλάξεις που αγνοούν τα εμβόλια και σε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της (όπως και οι… ξεγελασμένοι τηλε – ειδικοί).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλλαξε το «τροπάρι» και ο Ν. Καπραβέλος: «Ανέφικτη η ανοσία αγέλης – Απαιτούνται νέα εμβόλια»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.