ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα – Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια μας

Από αύριο Κυριακή θα ισχύει και πάλι η θερινή ώρα και τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, -συγκεκριμένα στις 03:00- θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά και θα δείξουν 4:00. Η αλλαγή της ώρα συμβαίνει κυρίως για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς συνολικά κατά τους μήνες που ισχύει η θερινή ώρα, εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής...
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα – Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια μας

Από αύριο Κυριακή θα ισχύει και πάλι η θερινή ώρα και τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, -συγκεκριμένα στις 03:00- θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά και θα δείξουν 4:00.

Η αλλαγή της ώρα συμβαίνει κυρίως για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς συνολικά κατά τους μήνες που ισχύει η θερινή ώρα, εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Η ώρα αλλάζει κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Η αλλαγή της ώρας στη χώρα μας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, το 1932 από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν συνεχίστηκε μέχρι που εφαρμόστηκε ξανά το 1975.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα – Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια μας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.