ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζουν όλα στα συμβόλαια των κινητών – Οι μεγάλες αλλαγές

Aλλάζουν όλα στα κινητά με την απόφαση να «παγώνει» Cosmote, Vodafone και Wind, ενώ παράλληλα έρχονται και νέες χρεώσεις. 
Αλλάζουν όλα στα συμβόλαια των κινητών – Οι μεγάλες αλλαγές

Aλλάζουν όλα στα κινητά με την απόφαση να «παγώνει» Cosmote, Vodafone και Wind, ενώ παράλληλα έρχονται και νέες χρεώσεις.

Όσα ξέραμε…τα ξεχάμε. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να έχουν κανονικά ίντερνετ ενώ έχουν κομμένο τηλέφωνο αλλά και να δέχονται κλήσεις.

Αναφορικά με τους καταναλωτές, τέσσερις είναι οι βασικές βελτιώσεις που επιφέρει ο νέος Κανονισμός Γενικών Αδειών (ΚΓΑ) στις τηλεπικοινωνίες:

Αρχικά, ο καταναλωτής που έχει δέσμευση μέσω συμβολαίου, θα μπορεί να αλλάξει το πακέτο υπηρεσιών του, χωρίς κανένα κόστος για τον ίδιο, όταν κάποια από τις υπηρεσίες του πακέτου του είναι προβληματική.

Η δεύτερη σημαντική βελτίωση στη κινητή τηλεφωνία για τα συμβόλαια στις τηλεπικοινωνίες, είναι ότι με τον νέο κανονισμό, στην περίπτωση που ο καταναλωτής καταγγείλει νωρίτερα ένα δεσμευτικό για τον ίδιο συμβόλαιο, η αποζημίωση για το υπόλοιπο του χρόνου δέσμευσης, θα υπολογίζεται με βάση τη πραγματική χρέωση.

Μια τρίτη αλλαγή έχει να κάνει με την αυτόματη μετατροπή ενός συμβόλαιο τηλεφωνίας (π.χ. 12μηνο ή 24μηνο) ορισμένης διάρκειας σε αορίστου διάρκειας, χωρίς κόστος για τον καταναλωτή.

Τέλος, η αυτόματη διακοπή συμβολαίου λόγω οφειλών αυξάνει στα 150 ευρώ αντί 100 ευρώ που είναι σήμερα. Επιδίωξη της ΕΕΤΤ με τις ρυθμίσεις αυτές, είναι σταματήσει η μεγάλη στρέβλωση που υπάρχει στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών χρεώσεων.

Από τις αρχές Ιουνίου, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς στους πελάτες του, και προαιρετικά μέσω χαρτιού, για όποιον τον ζητήσει ή υπάρχει πρόβλημα παροχής της ψηφιακής υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Μαρτυτικός ο θάνατος της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ο αδερφός του πιλότου έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του παιδιού

Ολυμπιακός: Δεν υπολογίζεται ο Ντουρμισάι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλάζουν όλα στα συμβόλαια των κινητών – Οι μεγάλες αλλαγές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.