ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλη μια «εποποιία»: Πριν ένα μήνα η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Σπήλιο Λιβανό – Σήμερα τον ξαναβολεύει σε νέα θέση

Ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός που χασκογελούσε όταν άκουγε για τις τσάντες με χρήματα που μοιράζονταν στην Ηλεία, τίθεται επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ.
Άλλη μια «εποποιία»: Πριν ένα μήνα η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Σπήλιο Λιβανό – Σήμερα τον ξαναβολεύει σε νέα θέση

Ανακύκλωση σκανδαλοποιών στα υψηλά αξιώματα φαίνεται πως κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φίλους και στενούς συνεργάτες του, αφού ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός επιστρέφει σε σημαντική «καρέκλα» σε χρόνο ρεκόρ. Δεν έχει περάσει παρά ένας μήνας αφότου απομακρύνθηκε από τον υπουργικό θώκο του, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει από το βίντεο με τις αποζημιώσεις για τις φωτιές στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Σπήλιος Λιβανός όχι μόνο θα γυρίσει στην ενεργό δράση, άλλα θα τοποθετηθεί και σε νευραλγική θέση (δεδομένων των διεθνών εξελίξεων) ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ.

Να θυμίσουμε πως στο βίντεο που είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα τον κ. Λιβανό, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, σε σύσκεψη που γινόταν στη Λακωνία μιλούσε για το πώς «γύρισε το παιχνίδι» του πολιτικού κόστους από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, με μοίρασμα από «τσάντες με χρήματα» στους πυρόπληκτους, με σκοπό να κερδηθούν οι εκλογές του 2007.

Ο κ. Λιβανός άκουγε ατάραχος και χαριεντιζόμενος τις πολιτικάντικες κακοήθειες του κ. Δούκα, ενώ τις χαρακτήρισε «εποποιία» και είπε πως «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε» άλλα «υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε» μετά από ένα τέτοιο μεγαλείο πολιτικού χειρισμού.

Στη συνέχεια η απομάκρυνση του Σπήλιου Λιβανού, είχε χαρακτηριστεί από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «μηδενική ανοχή» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τέτοιες συμπεριφορές.

Και να που – ένα μήνα μετά – η εποποιία Λιβανού συνεχίζεται, από άλλο πόστο. Ο πρωθυπουργός άρχισε να έχει και πάλι ανοχή μαζί με επιλεκτική αμνησία. Οι σακούλες με τα χρήματα ξεχάστηκαν, τα γελάκια για τους πυρόπληκτους συγχωρέθηκαν, η πολιτική τράπουλα ανακατεύτηκε και τα «καμένα χαρτιά» ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι, αφού πρώτα έκαναν ένα διάλειμμα στην αφάνεια για επικοινωνιακούς λόγους.

Ό,τι και αν κάνουν οι ημέτεροι, παραμένουν κάπου «κοντά», αλλάζουν προνομιακές θεσούλες και βολεύονται αναλόγως, ενώ στον ελληνικό λαό πωλείται το παραμύθι πως υπάρχει πάταξη των σκανδαλοποιών και όσων χαριεντίζονται μαζί τους.

Όπως φαίνεται, τα πάντα συνεχίζουν να είναι θέμα βιτρίνας και επικοινωνιακής πολιτικής, και στο «έπος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη γράφεται ακόμα μια ιστορική σελίδα πολιτικής ειλικρίνειας και αποφασιστικότητας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλλη μια «εποποιία»: Πριν ένα μήνα η κυβέρνηση «παραίτησε» τον Σπήλιο Λιβανό – Σήμερα τον ξαναβολεύει σε νέα θέση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.