ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλος ένας εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στους Θρακομακεδόνες – Και μετά φταίει η… κλιματική αλλαγη

Ενώ η «καραμέλα» της… κλιματικής αλλαγής καλά κρατεί από κυβέρνηση και συστημικά μέσα, ακόμα μια ανακάλυψη εμπρηστικού μηχανισμού ήρθε να προστεθεί, αυτή τη φορά στους Θρακομακεδόνες.
Άλλος ένας εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στους Θρακομακεδόνες – Και μετά φταίει η… κλιματική αλλαγη

Ενώ η βολική καραμέλα των συνεπειών της… κλιματικής αλλαγής καλά κρατεί από κυβέρνηση και συστημικά μέσα, ακόμα ένας εμπρηστικός μηχανισμός ήρθε να προστεθεί στη λίστα ανακαλύψεων, αυτή τη φορά στους Θρακομακεδόνες, όπου μέλη της εθελοντικής ομάδας Ο.ΔΙ.Κ, μετά από επιχείρηση που έκαναν στην περιοχή, εντόπισαν κατσαρόλες που χρησίμευαν για το ξεκίνημα φωτιάς.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο συγκεκριμένου τύπου εμπρηστικός μηχανισμός περιέχει ένα εύφλεκτου τύπου υγρό (μπογιά) και ένα γκαζάκι, τα οποία όταν ζεσταθούν σκάνε και το φλεγόμενο υγρό εκτινάσσεται ολόγυρα σε δέντρα και χόρτα.

Μάλιστα το σημείο που βρέθηκαν οι μηχανισμοί ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι εθελοντές της Ο.ΔΙ.Κ, βρήκαν τον μηχανισμό την Κυριακή μετά από τετραήμερες επιχειρήσεις στην περιοχή και ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία για να τον παραδώσουν για περεταίρω έρευνες.

Ενώ ήδη έχουμε πέντε συλλήψεις για απόπειρες εμπρησμού και εμπρηστικοί μηχανισμοί ανακαλύπτονται ο ένας μετά τον άλλον (όπως για παράδειγμα στη Βαρυμπόμπη που βρέθηκε άλλος ένας), τα περισσότερα ΜΜΕ κάνουν αναφορές επί αναφορών στην απειλή της κλιματικής αλλαγής, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από το σοβαρότατο θέμα των εμπρησμών, άλλα και της τραγικής ανεπάρκειας του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη που έβλεπε ως θεατής να καίγεται το 12% του δασικού πλούτου όλης της Ελλάδας, με ανέμους 2 μποφόρ.

Ο πρωθυπουργός στο ανούσιο διάγγελμα του, που περισσότερο εξόργισε  παρά καταπράυνε τους πυρόπληκτους, μίλησε για… «τυχόν αστοχίες». Δεν είπε ούτε κουβέντα για τους εμπρησμούς. Άλλα εδώ, τα φαινόμενα δείχνουν πως σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και ειδικά στους πρόποδες της Πάρνηθας, υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για να απανθρακωθεί όλη η περιοχή των βορειοανατολικών προαστίων, πράγμα που επετεύχθη.

Και προκαλεί εντύπωση, πως πλέον… εθελοντές σβήνουν τις φωτιές, εθελοντές προστατεύουν τα χωριά και τις κωμοπόλεις και εθελοντές ανακαλύπτουν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Αν δεν δείχνει αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το κράτος απουσιάζει από παντού τότε τι θα το έδειχνε;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλλος ένας εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στους Θρακομακεδόνες – Και μετά φταίει η… κλιματική αλλαγη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.