ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alpha bank e-banking: «Δέχεται επίθεση από χάκερς!»

Επίθεση από χάκερς δέχεται το σύστημα e-banking της Alpha, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη. Ιδού το σχετικό tweet: Σε εξελιξη cyber attack κατα της Alpha Bank. Αντιμετωπιζεται. Κανενα προβλημα με τις καταθεσεις. — Dimitris Kottaridis (@dimkott) July 3, 2020 Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις καταθετών που έχουν λάβει sms για κωδικό πρόσβασης, χωρίς...
Alpha bank e-banking: «Δέχεται επίθεση από χάκερς!»

Επίθεση από χάκερς δέχεται το σύστημα e-banking της Alpha, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη.

Ιδού το σχετικό tweet:

Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις καταθετών που έχουν λάβει sms για κωδικό πρόσβασης, χωρίς να έχουν κάνει είσοδο στον λογαριασμό τους.

Ακόμα βέβαια δεν έχει αναφερθεί κάποιο πραγματικό πρόβλημα, σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις του κόσμου.

Από πλευράς της τράπεζας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου να λήξει γρήγορα το όλο ζήτημα.

Εξάλλου σε τέτοια ζητήματα οι μεγάλες τράπεζες πάντα έχουν πολύ υψηλό τείχος προστασίας.

Στις 22 Ιουνίου, η Alpha Bank είχε κάνει την εξής ενημέρωση:

«Για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών, η Alpha Bank σας υπενθυμίζει ότι δεν θα ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας καθώς αυτοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους αποκαλύπτετε σε τρίτους.

Παρακαλούμε, εάν σας ζητηθεί -τηλεφωνικώς, με mail ή sms- να αποκαλύψετε τους κωδικούς σας σε άτομα που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν γνωστή εταιρία πληροφορικής και ζητούν τη συνεργασία σας για εγκατάσταση εργαλείων απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή, κινητό ή tablet σας, πρόκειται για απάτη και θα πρέπει να αρνηθείτε το αίτημα και να αναφέρετε το περιστατικό στο 210 326 0000.

Η ασφάλεια των συναλλαγών σας είναι πάντοτε προτεραιότητα για εμάς».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Alpha bank e-banking: «Δέχεται επίθεση από χάκερς!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.