ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alpha Bank – επίθεση: Τι πρέπει να κάνετε αν λάβατε sms για αλλαγή κωδικού

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες σε πελάτες της Alpha Bank, με στελέχη της τράπεζας να τονίζουν πως είναι «τεχνικής φύσεως» το θέμα και όχι κυβερνοεπίθεση στα συστήματα. Κανένας κίνδυνος για τα χρήματα των πελατών, αλλά και των προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει σημειώνουν στελέχη της τράπεζας Alpha Bank. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Δείτε μαρτυρίες πολιτών,...
Alpha Bank – επίθεση: Τι πρέπει να κάνετε αν λάβατε sms για αλλαγή κωδικού

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες σε πελάτες της Alpha Bank, με στελέχη της τράπεζας να τονίζουν πως είναι «τεχνικής φύσεως» το θέμα και όχι κυβερνοεπίθεση στα συστήματα.

Κανένας κίνδυνος για τα χρήματα των πελατών, αλλά και των προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει σημειώνουν στελέχη της τράπεζας Alpha Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank: Δείτε μαρτυρίες πολιτών, τι γράφουν στο twitter

Πολλοί ήταν οι πελάτες που έλαβαν sms το οποίο έλεγε πως θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν κωδικούς τους, κάτι που προκάλεσε σύγχυση, αναστάτωση και προβληματισμό.

Το μήνυμα που έλαβαν χρήστες του ebanking της Alpha Bank στα κινητά τους έγραφε χαρακτηριστικά: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «ανάσυρση» παλιών ανενεργών κωδικών οι οποίοι δεν σχετίζονται με τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας καθώς είναι ανενεργοί.

Πηγές από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει κανείς από όσους έλαβαν το sms να αλλάξει τους κωδικούς του για την περίπτωση που όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται για cyber attack και προσπάθεια «phising» (δόλιου «ψαρέματος» κωδικών).

Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις καταθετών που έχουν λάβει sms για κωδικό πρόσβασης, χωρίς να έχουν κάνει είσοδο στον λογαριασμό τους.

Εξάλλου σε τέτοια ζητήματα οι μεγάλες τράπεζες πάντα έχουν πολύ υψηλό τείχος προστασίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Alpha Bank – επίθεση: Τι πρέπει να κάνετε αν λάβατε sms για αλλαγή κωδικού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.