ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλβανοί στρατιώτες έδιναν παραγγέλματα και τώρα θα… φάνε «καμπάνα»

«Καμπάνες» σε δύο Αλβανούς στρατιώτες που έδιναν παραγγέλματα. Πειθαρχικές ποινές και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας.
Αλβανοί στρατιώτες έδιναν παραγγέλματα και τώρα θα… φάνε «καμπάνα»

«Καμπάνες» σε δύο Αλβανούς στρατιώτες που έδιναν παραγγέλματα. Πειθαρχικές ποινές και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας.

«Καμπάνες» έπεσαν στους δύο στρατιώτες, αλλά και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς, για το βίντεο όπου απεικονίζονται να δίνουν παραγγέλματα σε άλλους οπλίτες, στην αλβανική γλώσσα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Με θέμα «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε:

«Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους επιβλήθηκαν οι προσήκουσες για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν πειθαρχικές ποινές. Ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών».

Ο κ. Βελόπουλος επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Διαδικτύου, της 15ης Ιανουαρίου 2021, σχετικά με «ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο “Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες”, το οποίο κινητοποίησε τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Στο βίντεο αποτυπώνονται δύο νεαροί, ένας εκ των οποίων φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά. Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: ”Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς”, ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη».

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αλβανικά ΜΜΕ: «Έλληνες γεμίσαμε τον στρατό σας με Αλβανούς!»

«Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες». Αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τα αλβανικά ΜΜΕ να αναπαράγουν την είδηση. Στο βίντεο πρωταγωνιστούν δύο νεαροί που μιλούν αλβανικά και δίνουν εντολές σε δεκάδες Έλληνες στρατιώτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλβανοί στρατιώτες έδιναν παραγγέλματα και τώρα θα… φάνε «καμπάνα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.