ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την τραγωδία στη Λιβύη: Άγριος καυγάς με μητέρα τραυματία – «Στείλατε απροστάτευτα τα παιδιά μας»

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος θα έπρεπε να έχει «ξηλωθεί» ήδη για το πολύνεκρο περιστατικό στη Λιβύη - Μητέρα τραυματία ξέσπασε εναντίον του
Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την τραγωδία στη Λιβύη: Άγριος καυγάς με μητέρα τραυματία – «Στείλατε απροστάτευτα τα παιδιά μας»

Κωνσταντίνος Φλώρος: Η τραγωδία στη Λιβύη με τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Ντέρνα και το κομφούζιο που επικράτησε με τα αρμόδια υπουργεία να μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες, έχει προκαλέσει οργή στο πανελλήνιο, και πόσο μάλλον έχει εξοργίσει τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται πλήρως έκθετος για ακόμη μια φορά, για τους τραγικούς χειρισμούς του στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ανεπάρκεια και ο τυχοδιωκτισμός που διακρίνει τον κ. Φλώρο έως τώρα έφερνε το ένα φιάσκο μετά το άλλο, και τώρα ήρθε και μια ανείπωτη τραγωδία να αμαυρώσει την καταστρεπτική θητεία του.

Πρώτα είχαμε την ανατίναξη της απροστάτευτης αποθήκης πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αγχίαλο. Μετά είχαμε το απίστευτο φιάσκο με τα ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας στο Στεφανοβίκειο που βούλιαξαν στις λάσπες. Και τώρα έχουμε πέντε φέρετρα Ελλήνων να γυρνούν στην πατρίδα, πέντε νέους ανθρώπους που φαίνεται να ταξίδεψαν εντελώς απροστάτευτοι σε μια πολιτικά ασταθή και επικίνδυνη χώρα στα πλαίσια μιας ανθρωπιστικής αποστολής, με τα ακριβή αίτια της ανατίναξης του λεωφορείου να παραμένουν ομιχλώδη.

Την ίδια ώρα, οι 13 πολυτραυματίες και πολυκαταγματίες που ανασύρθηκαν ζωντανοί από το λεωφορείο, επέστρεψαν στην Ελλάδα και νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, ενώ ένας τραυματίας έχει παραμείνει στη Βεγγάζη, καθώς λόγω της κατάστασής του δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να επιστρέψει.

Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, είναι το επεισόδιο που διαδραματίστηκε στο Ναυτικό νοσοκομείο μεταξύ του Κωνσταντίνου Φλώρου και μιας μητέρας ενός από τους τραυματίες. Η γυναίκα ζήτησε τον λόγο από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ επειδή έστειλε τα παιδιά απροστάτευτα στη Λιβύη, γιατί προφανώς ταυτίζεται με αυτό που φωνάζει όλο το πανελλήνιο, ότι δηλαδή η ανθρωπιστική αποστολή ταξίδευε σε μια εχθρική χώρα γεμάτη κινδύνους, σαν να ήταν «τουριστικό» γκρουπ. Και αυτή η ανοργάνωτη επιχείρηση που έστειλε στον θάνατο νέους ανθρώπους γεμάτους όνειρα για τη ζωή και αγάπη για το καθήκον, δεν μπορεί παρά να βαραίνει τη στρατιωτική ηγεσία με τεράστιες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.

Κι όμως τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος πολλάκις έχει δείξει ότι πάσχει από έλλειψη ενσυναίσθησης και ευθιξίας, φέρεται να απάντησε ότι θα ακολουθούσε και πάλι την ίδια ακριβώς διαδικασία εάν του ζητούσαν να ξαναστείλει Έλληνες στρατιώτες σε ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό!

Μετά και από αυτήν την ανεκδιήγητη απάντηση, η ένταση της συζήτησης μεταξύ της μάνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ φέρεται να ξέφυγε εντελώς, με αποτέλεσμα ο καυγάς να ακούγεται σε ολόκληρη την πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντί να έχει ήδη παραιτηθεί και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, αποτινάσσει από πάνω του κάθε ευθύνη μιμούμενος την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την οποία βρίσκεται μονίμως εναγκαλισμένος. Και όχι μόνο εξοργίζει τις οικογένειες που θρηνούν, αλλά δίνει την εντύπωση προς το στράτευμα ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκτεθούν σε θανάσιμους κινδύνους, αφού ο Κωνσταντίνος Φλώρος θεωρεί ότι όλα τα έπραξε… καλά, και ότι ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να αναλάβει καμία ευθύνη ότι και να συμβεί!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την τραγωδία στη Λιβύη: Άγριος καυγάς με μητέρα τραυματία – «Στείλατε απροστάτευτα τα παιδιά μας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.