ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν κάποια λόμπι ενοχλούνται με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να τους ευχηθούμε από τώρα «καλή χώνεψη»

Οι «εγκέφαλοι» των Βρυξελλών δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για να σβηστεί η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» από τον χάρτη, άλλα δεν πρόκειται να τους γίνει το χατίρι.
Αν κάποια λόμπι ενοχλούνται με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να τους ευχηθούμε από τώρα «καλή χώνεψη»

Η αθεϊστική καταιγίδα που εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η οποία – με πρόσχημα τον ψευτοπροοδευτισμό –  λυσσομανά εναντίον κάθε χριστιανικού στοιχείου, έφτασε τη Γηραιά Ήπειρο στο έσχατο σημείο κατάντιας: να χρειάζεται να πάρουν θέση (κάποιοι) ευρωβουλευτές για να μείνει ανέπαφο το δικαίωμα του να ευχόμαστε «Καλά Χριστούγεννα» και όχι απλά «καλές γιορτές»!

Οι αντιχριστιανικές ντιρεκτίβες της Κομισιόν

Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε πολιτικό και θεσμικό ατόπημα τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εσωκλείονταν σε ένα κατάπτυστο εσωτερικό έγγραφο 30 σελίδων, όπου αναφερόταν η ανάγκη… αποφυγής της λέξης «Χριστούγεννα», η απαλοιφή του όρου «χριστιανικό όνομα» και η παρότρυνση να μην χρησιμοποιούνται ονόματα που «προέρχονται από μία θρησκεία».

Ναι. Στην ευρωπαϊκή Βαβυλώνα του ψευτοδικαιωματισμού όπου θεσπίζονται δικαιώματα ακόμα και για τον… «Ρούντολφ το ελαφάκι», φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται υπό αμφισβήτηση δικαίωμα το να ευχηθείς καλά Χριστούγεννα. Για να μην «ενοχλούνται» πιστοί άλλων θρησκειών, μας λένε οι ινστρούχτορες της νέας επανεκκίνησης.

Να θυμίσουμε πως στο μηδενιστικό «μανιφέστο» εκ Βρυξελλών συμπεριλαμβάνονταν και παροτρύνσεις να χρησιμοποιείται μια «ουδέτερη γλώσσα», να μην χρησιμοποιούνται όροι που εκδηλώνουν το βιολογικό φύλο (όπως το «κύριος» και το «κυρία») ώστε να μην… θίγονται συλλογικότητες που επιθυμούν κατάργηση των βιολογικών φύλων!

Απαιτούν να καταργηθούν τα γραμματικά γένη. Να παρακαμφθούν οι νόμοι της φύσης και οι επιταγές της βιολογίας. Να μη θυμίζει τίποτα πως είναι αρσενικό και τίποτα πως είναι θηλυκό. Άλλα να γίνουμε όλοι ένας ουδέτερος κιμάς ασπόνδυλων που θα αλέθεται άνετα στη κιμαδομηχανή της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Ο άχρωμος, άοσμος, άφυλος, άθρησκος, ανιστόρητος, άπατρις μετάνθρωπος. Η τέλεια μαριονέτα.

Παρά το γεγονός πως το ανεκδιήγητο έγγραφο αποσύρθηκε, καθότι ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις, οι κατευθυντήριες γραμμές του αθεϊστικού λόμπι παραμένουν ακέραιες. Και είναι απολύτως σίγουρο πως οι μεθοδεύσεις θα συνεχιστούν με άλλοτε επίσημους και άλλοτε παρασκηνιακούς τρόπους.

Δεν υπάρχουν αόριστες «γιορτές»

Είναι τόσο ανόητη και γελοία η εντολή του να αντικατασταθεί το «Καλά Χριστούγεννα» με το «καλές γιορτές» που μόνο η διαστροφή και το μίσος κάποιων σκοτεινών εγκεφάλων για τον χριστιανισμό, θα μπορούσε να δώσει κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Όταν αναφέρεις κάποιες «γιορτές», πάει να πει πως ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ. Γεγονός ή πρόσωπο ή πρόσωπα ή σημαντικές αξίες. Πάντως δεν υπάρχουν αόριστες γιορτές. Δεν γιορτάζουμε κάτι έτσι αφηρημένα και χωρίς λόγο.

Και ο βασικός σκοπός των επερχόμενων εορτών δεν είναι ούτε το να στολίσουμε το δέντρο, ούτε να δούμε τον ευτραφή κοκκινοφορεμένο παππούλη της Coca Cola, ούτε να κάνουμε διαγωνισμό καταναλωτισμού και πολυφαγίας με δώρα και γεμάτα τραπέζια.

Ο σκοπός είναι το να γιορτάσουμε και να ευφρανθούμε για την κατά σάρκα γέννηση του Θεανθρώπου στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Τη φανέρωση του Θεού εν σαρκί που σηματοδοτεί την αρχή των – σωτηριώδους σημασίας – γεγονότων που οδήγησαν στην λύτρωση του ανθρώπου από την αμαρτία και τη νίκη του Θεού απέναντι στο κράτος του θανάτου, μέσω της ένδοξης Αναστάσεως του.

Η γέννηση του Χριστού είναι η πρώτη συγκλονιστική στιγμή, το σημείο μηδέν της ιστορίας, που άρχισε να στρώνεται ο δρόμος για το σπάσιμο των δεσμών του ανθρωπίνου γένους. Το πρώτο βιβλικό «σκαλοπάτι» για τη λύτρωση του ανθρώπου από την αμαρτία. Η αρχή της προσφοράς του άφατου δώρου της θεώσεως. Η γη απέκτησε νόημα να γυρίζει, εκείνη τη νύχτα που φώτισε τη φάτνη το άστρο της Βηθλεέμ.

Αν κάποιοι αχρείοι της Ευρώπης παθαίνουν ναυτία με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα», θα τους αντιτείνουμε την ευχή «καλή χώνεψη» και περαστικά. Ας γιορτάσουν όσα νεοεποχίτικα πανηγυράκια  θέλουν και ας τα ονομάσουν όπως θέλουν. Τα Χριστούγεννα όμως θα μείνουν όπως έχουν και θα αναφέρονται ως αυτό που είναι και αυτό που πρεσβεύουν.

Άλλωστε δεν μπορείς να διατείνεσαι πως καταπολεμάς τις διακρίσεις με το να απεργάζεσαι νέες διακρίσεις, κατά της θρησκευτικής ελευθερίας των χριστιανών. Δεν φέρνεις ισότητα με την ισοπέδωση. Δεν προωθείς την ειρήνη και την αδελφότητα των λαών, βγάζοντας από την μέση την πηγή της ειρήνης, της αγάπης, του αλτρουισμού και κάθε άλλου καλού.

Οι ντιρεκτίβες που έρχονται εκ Βρυξελλών, μόνο ισότητα δεν επιδιώκουν. Είμαστε μάρτυρες εξόφθαλμης στοχοποίησης του χριστιανισμού και κυρίως της Ορθοδοξίας. Όταν δίνουν σημασία ακόμα και στις ευχές καταλαβαίνεις τι λύσσα υπάρχει από πίσω. Να σβήσει από τον χάρτη κάθε τι χριστιανικό, για να ξεθωριάσει και στις ψυχές των ανθρώπων. Να γίνει ο άνθρωπος tabula rasa. Λευκό χαρτί, έτοιμο να μπει φαρδιά – πλατιά η υπογραφή της νέας εποχής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αν κάποια λόμπι ενοχλούνται με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να τους ευχηθούμε από τώρα «καλή χώνεψη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.