ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναδρομικά: Συνεχίζονται οι πληρωμές – Οι «παγίδες» του νέου πτωχευτικού κώδικα (vid)

Αναδρομικά: Συνεχίζονται οι πληρωμές συντάξεων, αλλά και των αναδρομικών των συνταξιούχων. Ευτυχώς, πρόβλημα που είχε προκύψει Πανευρωπαϊκά και είχε δημιουργήσει  καθυστέρηση στην πληρωμή των συντάξεων σε ΙΚΑ, τράπεζες, ΟΤΕ, αποκαταστάθηκε. Έτσι οι συντάξεις μπαίνουν και πάλι κανονικά στους λογαριασμούς. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες πληρωμής παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο». Επίσης παρουσιάστηκε βήμα – βήμα όλη...
Αναδρομικά: Συνεχίζονται οι πληρωμές –  Οι «παγίδες» του νέου πτωχευτικού κώδικα (vid)

Αναδρομικά: Συνεχίζονται οι πληρωμές συντάξεων, αλλά και των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Ευτυχώς, πρόβλημα που είχε προκύψει Πανευρωπαϊκά και είχε δημιουργήσει  καθυστέρηση στην πληρωμή των συντάξεων σε ΙΚΑ, τράπεζες, ΟΤΕ, αποκαταστάθηκε. Έτσι οι συντάξεις μπαίνουν και πάλι κανονικά στους λογαριασμούς.

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες πληρωμής παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο». Επίσης παρουσιάστηκε βήμα – βήμα όλη η διαδικασία για να δείτε τα αναδρομικά που δικαιούστε.

Mιλώντας για το θέμα στην εκπομπή η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου, τόνισε ότι υπάρχουν κατηγορίες συνταξιούχων για τους οποίους τα χρήματα θα δοθούν στο τέλος του χρόνου. Αυτό αφορά κατ’ εκτίμηση περίπου 80.000 συνταξιούχους.

Ενώ ανέφερε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι που θεωρούν ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά τα αναδρομικά τους.

Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων εξήγησε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

Πώς και πότε θα πάρουν τα αναδρομικά οι κληρονόμοι ανέλυσε η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου.

Αντιδράσεις για το νέο πτωχευτικό δίκαιο

Στο μεταξύ αντιδράσεις υπάρχουν για το νέο πτωχευτικό δίκαιο και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα χαρακτήρισε το νέο πτωχευτικό δίκαιο εξαιρετικά προβληματικό διότι δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και στάθηκε στα «θολά» σημεία του νέου νόμου, ιδίως σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις πτώχευσης. Υπάρχει ο κίνδυνος χιλιάδες επιχειρήσεις να οδηγηθούν υποχρεωτικά σε πτώχευση, είπε.

«Είναι τραγικό αυτό που προσπαθεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση» σχολίασε ο Πρόεδρος ΓΣΕΕΒΕ Κώστας Καββαθάς.

Επίσης στην εκπομπή παρουσιάστηκε τι αλλάζει με το επίδομα θέρμανσης – οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά.

Τέλος παρουσιάστηκαν όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες για φόρους, δάνεια, εισφορές και επιστρεπτέα προκαταβολή.

Αναδρομικά – Πτωχευτικός κώδικας: Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του Mega

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αναδρομικά: Συνεχίζονται οι πληρωμές – Οι «παγίδες» του νέου πτωχευτικού κώδικα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.