ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναδρομικά – Συνταξιούχοι: Έτσι θα δοθούν στους δικαιούχους

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης αν το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώσει τους συνταξιούχους
Αναδρομικά – Συνταξιούχοι: Έτσι θα δοθούν στους δικαιούχους

Αναδρομικά – Συνταξιούχοι: Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης αν το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώσει τους συνταξιούχους

Αναδρομικά – Συνταξιούχοι: Η κυβέρνηση, έχει εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που το ΣτΕ, δικαιώσει τους συνταξιούχους και θα πρέπει να τους καταβάλει αναδρομικά και για τις κομμένες επικουρικές και τα δώρα.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί στο τέλος του μήνα και αν είναι υπέρ των συνταξιούχων, θα χρειαστεί να τους δοθεί ένα ποσό, που θα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Σε μια περίοδο που λόγω του κορονοϊού, υπάρχει μεγάλο έλλειμα στο προϋπολογισμό. Τα συγκεκριμένα αναδρομικά δεν δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αντίθετα χορηγήθηκαν αυτά που είχαν σχέση, με τις μνημονιακές περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Όλα αυτά στηρίχθηκαν στο σκεπτικό πως δεν καλύπτονται από την απόφαση που υπήρχε από τον Ανώτατο δικαστήριο. Οι συνταξιούχοι προσέφυγαν όμως μαζικά στο ΣτΕ.

Έτσι ζήτησαν να τους δοθούν τα αναδρομικά από την κατάργηση των δώρων και τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που πραγματοποιήθηκε το 2012.

Έτσι αν τελικά το ΣτΕ τους… οδηγήσει να δώσουν τα χρήματα, τότε στόχος του οικονομικού επιτελείου, είναι να τα καταβάλλουν από την νέα χρονιά και σε δόσεις.

Ένα άλλο σενάριο που μελετούν είναι να τα επιστρέψουν, με τον συμψηφισμό, με τις προσωπικές διαφορές των συντάξεων. Δηλαδή θα πάρουν πίσω, μέρος από την σύνταξη, που μετατράπηκε σε προσωπική διαφορά.

Όποια απόφαση πάντως και να παρθεί, είναι σημαντική για την οικονομική κατάσταση στην χώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κομισιόν εδώ και καιρό αναφέρεται σε νομικές διεκδικήσεις, έναντι παλιών μεταρρυθμίσεων.

Κάποιες από αυτές, είναι τα αναδρομικά που ζητούν να πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι και οι διάφορες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Όχι τυχαία η επιλογή του σπιτιού από τους δράστες – Νέα στοιχεία

MasterChef: Αυτός ήταν ο πρώτος νικητής στην Ελλάδα!

Ολυμπιακός: Το πήρε απόφαση ο Μαρτίνς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αναδρομικά – Συνταξιούχοι: Έτσι θα δοθούν στους δικαιούχους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.