ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – 2,5 δισ. έως το 2023 στους ΟΤΑ

Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – 2,5 δισ. έως το 2023 στους ΟΤΑ

Οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασαν την Πέμπτη (9/4) την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που φέρει το όνομα του Αντώνη Τρίτση.

Το νέο πρόγραμμα, έρχεται να αντικαταστήσει τον «Φιλόδημο» και έχει διάρκεια έως το 2023. Αναλυτικότερα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρούτσης: «Από 15 Απριλίου στους λογαριασμούς το επίδομα των 800 ευρώ – Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα»

Όπως εξήγησαν οι τρεις Υπουργοί το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς της βασικής υποδομής, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – 2,5 δισ. έως το 2023 στους ΟΤΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.