ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Με βαριές καμπάνες κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε νέους ελέγχους. Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Ανασφάλιστα οχήματα: Με βαριές καμπάνες κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε νέους ελέγχους.

Ανασφάλιστα οχήματα: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πρέπει κανείς να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα. Τόσο από την άποψη των προστίμων, όσο και από θέμα ασφάλειας στο δρόμο από κάθε λογής ατυχή συμβάντα.

Όπως και να’ χει πάντως, οι αρμόδιες αρχές προετοιμάζονται για νέο γύρο πιο αυστηρών ελέγχων και έτσι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

Πλέον, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα – που μέχρι σήμερα επιβάλει – για τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι πάνω από 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατασχέσει το όχημα.

Επιπλέον, θα προχωρά σε κατασχέσεις ανασφάλιστων Ι.Χ. οχημάτων για πάνω από 500 ευρώ, εάν τα χρέη δε ρυθμιστούν εγκαίρως.

Να σημειωθεί πως με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα επιτρέπεται στην ΑΑΔΕ η επιβολή εισπρακτικών μέτρων για τα πρόστιμα. Εάν δεν καταβάλλονται, θα εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας.

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ανασφάλιστο

Οι οδηγοί δεν έχουν κανένα πλέον κίνητρο να παραμείνουν ανασφάλιστοι. Πέρα από τον κίνδυνο της διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, έχουν ενταθεί οι σχετικοί έλεγχοι που γίνονται από την Τροχαία. Άρα, η πιθανότητα επιβολής προστίμου είναι αυξημένη.

Επίσης, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, οι επιπτώσεις για τους ανασφάλιστους οδηγούς θα είναι βαρύτατες. Αξίζει να σημειωθεί, πως μέσω του gov.gr μπορεί κάποιος να ελέγχει online, εάν το όχημά του εμφανίζεται ασφαλισμένο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ